• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodiku krenulo u Australiji

Endi Rodik stigao je do prve titule u karijeri na tlu Australije! On je u finalu turnira u Brizbejnu savladao Radeka Štepaneka - 7:6 (7:2), 7:6 (9:7).

 Rodiku krenulo u Australiji Izvor: MONDO

U prvom setu su obojica "ljubomorno" čuvala svoj servis, dok je u drugom Rodik vodio sa 4:1, uz dva brejka, ali je Štepanek uspeo da nadoknadi zaostatak i čak preokrene na 6:5.

Amerikanac je u "taj-brejku" propustio tri vezane meč-lopte (6:3), zatim odbranio jednu set-loptu (6:7) i poslije dva sata i pet minuta konačno slomio Štepanekov otpor.

Rodik je time odlično započeo sezonu 2010, pošto se poslije poraza od Federera u finalu Vimbldona više liječio od povreda, nego što je igrao.

Trijumfom u Brizbejnu produžio je svoj niz na deset godina u kojima je osvajao bar jednu ATP titulu. Po tome je bez premca među trenutno aktivnim teniserima.

Po broju ukupno osvojenih trofeja (28) zauzima treće mjesto, iza Rodžera Federera (61) i Rafaela Nadala, koji ih ima 36.

Trenutno sedmi teniser svijeta na Australijan openu će braniti polufinale iz 2009, kada je izgubio od Federera rezultatom 3:0, pošto mu je Novak Đoković predao meč prethodnog kola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC