• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija zvana Aleksandra - skok od 238 mjesta

Srpska teniserka se popela na 333. mjesto WTA liste poslije osvajanja trofeja na ITF turniru u Kini.

 Senzacija zvana Aleksandra - skok od 238 mjesta  Izvor: MONDO

Aleksandra Krunić ne prestaje da dokazuje ogroman talenat. Mlada, 16-godišnja srpska teniserka načinila je senzaciju na ITF turniru u kineskom gradu Kuanžo (50.000 dolara).

Ona je u polufinalu, poslije velike borbe, pobijedila takođe Srpkinju Bojanu Jovanovsku, a onda i Kineskinju Ji-Mjao Žu - 6:3, 7:5.

Taj uspjeh donio joj je skok od 238 mjesta na WTA listi i sada je na 333. poziciji.

"Definitivno nisam očekivala ovakav rezultat. Riješila sam da odem u Kinu pet dana pred početak turnira. Roditelji, sestra i trener su me ispratili sa nadom da ću proći kvalifikacije. Još uvijek ne mogu da vjerujem da odlazim sa turnira sa trofejom. Ponosna sam, s obzirom na to da sam ovdje bez trenera, u pratnji njegove devojke koja mi pruža neopisivu podršku i to mi daje veliko samopouzdanje", poručila je Krunićeva za sajt Teniskog saveza Srbije.

Osvajanje prvog ITF turnira donio joj je specijalnu propusnicu za turnir koji se ove nedelje igra, takođe u Kini, u mjestu Pinguo za nagradni fond od 25.000 dolara, a na kome je prvobitno bila prijavljena za kvalifikacije.

"Turnir u Pinguou ću igrati kako mi tijelo dozvoli, pošto sam se povrijedila i jako sam umorna, jer sam u Kuanžou vezala osam mečeva. Mislim da je meč sa Bojanom u polufinalu bio finale prije finala, toliko sam ostavila snage i nerava u njemu, da ću mišiće oporaviti tek za Fed kup meč Srbija - Rusija koji igramo 6. i 7. februara u Areni. Jedva čekam susret sa kolegincama iz reprezentacije, svim članovima tima i dolazak u Beograd", zaključila je Aleksandra Krunić.

(MONDO, foto TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC