• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DAKAR: Koma dobio sprint, Al Atija prijeti

Španski motociklista Mark Koma sprintom došao do pobjede u devetoj etapi relija Dakar, Naser Al Atijah prepolovio prednost Karlosa Sajnca.

 DAKAR: Koma dobio sprint, Al Atija prijeti Izvor: MONDO

Prošlogodišnji pobjednik relija Dakar Mark Koma ostvario je u ponedjeljak veliku, ali u isto vrijeme i Pirovu pobjedu nad velikim rivalom Sirilom Despreom.

U 170 kilometara dugom specijalu voženom u ponedjeljak od Kopijape do La Serene Koma je do trijumfa došao u posljednjim metrima, prošavši kroz cilj samo četiri sekunde prije lidera u generalnom plasmanu Francuza Sirila Desprea.

Koma je tako ostvario treću etapnu pobjedu na ovogodišnjem Dakaru, ali ona mu ništa neće značiti u ukupnom plasmanu nakon kazne od šest sati koju je dobio ovog vikenda zbog nedozvoljenog mijenjanja gume.

Treće i četvrto mjesto zauzeli su Čileanac Francisko Lopez i Norvežanin Pal Ulevalseter koji su u cilj ušli sa istim vremenom, odnosno sa minut i 14 zaostatka za Komom.

Srpski motociklista Gabor Sagmajster završio je etapu na 66. poziciji, sa sat i 33 minute zaostatka za vodećim.

Prvo mjesto u generalnom plasmanu motociklista ubjedljivo drži Despre, sa sat i 21 minutom prednosti nad Ulvalseterom, a slijedi ih Francisko Lopez sa sat i 25 minuta zaostatka.



Dok se kod motociklista čeka čudo ili greška Desprea da ga skine sa liderske pozicije kod červerotočkaša je situacija sve zanimljivija.

Katarski vozač u Folksvagenu Naser Al Atija trijumfovao je u ponedjeljak sa šest minuta prednosti ispred timskog kolege Karlosa Sajnca i tako gotovo prepolovio njegovu prednost u generalnom plasmanu.

Višestruki svjetski šampion u reliju sada ima nešto više od osam i po minuta prednosti nad Al Atijom i 27 minuta nad još jednim vozačem Folksvagena Markom Milerom.

U konkurenciji kamiona branilac trofeja Firdaus Kabirov trijumfom u devetoj etapi smanjio je prednost Vladimira Čagina u generalnom plasmanu, ali samo za četiri minute i 41 sekundu pa i dalje zaostaje sat i 11 minuta za petostrukim šampionom relija Dakar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC