• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki teško do meča sa Bagdatisom

Polufinalista prošlonedjeljnog ATP turnira u Dohi Viktor Troicki, kao šesti nosilac plasirao se u drugo kolo turnira u Sidneju

 Troicki teško do meča sa Bagdatisom Izvor: MONDO


Na startu predigre ovogodišnjeg Australian Opena u Melburnu, koji počinje 17. januara, srpski teniser je sa 2:0, ali prilično teško, pobjedio 28-godišnjeg Francuza Florana Seru. Po setovima bilo je 7:5, 6:4, a duel je trajao sat i 34 minuta.

Poslije prve pobjede u međusobnim susretima sa Serom, Troicki (29. ATP) odigraće i prvi susret u karijeri sa Kipraninom Markokom Bagdatisom, u drugom kolu, vjerovatno u noći između utorka i srijede po našem vremenu.

Troicki i Sera imali su po brejk u prvom setu, tako da se ušlo u taj-brejk nadigravanje, gdje je 23-godišnji Srbin za nijansu bio bolji - 7:5. U drugom setu, Troicki je zaigrao bolje, sigurnije na svoj servis, teniseru iz Bordoa nije ostavio ni brejk priliku.

S druge strane, drugi reket Srbije zaradio je dvije brejk šanse, jednu iskoristio i došao do pobjede - 6:4.

Plasmanom u drugo kolo Sidneja, Troicki je zaradio 20 ATP bodova i 6.435 dolara, a ukoliko bi osvojio turnir, sa kojeg su već ispali neki od nosioca (Sem Kveri, Igor Andrejev, Benjamin Beker...), upisao bi 250 ATP bodova na listu i uzeo ček na 67.260 dolara.

Bagdatis je duel sa Troickim izborio bez mnogo muke, možda i zbog toga što mu je protivnik bio australijski tinejdžer sa "vajld kardom", Nik Lindal. Bilo je 2:0 (6:2, 7:5).

Poslije neočekivane eliminacije još u prvom kolu Dohe, u konkurenciji dublova, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor zabilježili su prvu pobjedu ove sezone. Prvi nosioci igre parova u Sidneju plasirali su se u drugo kolo pobjedom nad Poljacima Marijušom Firstenbergom i Marsinom Matkovskim od 2:0 (6:2, 6:4).

Meč je trajao jedva nešto duže od sat vremena.

U drugom kolu, drugi dubl svijeta Zimonjić/Nestor, igraće protiv njemačko-belgijske kombinacije Kristofer Kas/Dik Norman. Pobjedniku dubla u Sidneju pripada nagrada od 20.430 dolara, uz 250 ATP poena.

U prvom kolu ženskog singla, u noći između nedjelje i ponedjeljka, eliminisana je Jelena Janković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC