• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIDNEJ: Bagdatis "produžio" pripreme Troickom

Kipranin je poslije sat i 35 minuta, rezultatom 2:0 (7:5, 6:3) eliminisao Viktora Troickog u drugom kolu ATP turnira u Sidneju.

 SIDNEJ: Bagdatis "produžio" pripreme Troickom Izvor: MONDO

Srpski reprezentativac sada se seli u vreli Melburn, gdje 17. januara počinje Australian Open.

Poslije plasmana u polufinale prvog turnira u sezoni, prošlonedeljne Dohe, Viktor Troicki nije uspio da ponovi isti, pa ni sličan, rezultat u Sidneju.

Na "zagrijavanju" pred start najvećeg australijskog turnira, Australian Opena, srpski teniser eliminisan je u drugom kolu Sidneja, koji pripada ATP Seriji 250. Bolji od njega, bio je Kipranin Markos Bagdatis - 2:0 (7:5, 6:3).

Meč je, u noći između utorka i srijede, trajao sat i 35 minuta i za to vrijeme Troicki je uspio samo jednom da oduzme servis lošije rangiranom protivniku.

Bagdatis, 42. igrač na ATP listi, bio je bolji rival u prvom setu, u čak devet navrata suočavao je Troickog sa brejk loptom, a dvije je i iskoristio. S druge strane, Beograđanin koji je sezonu počeo na 29. mjestu liste tenisera, jednom je imao priliku za brejk, jeste je iskoristio, ali je ipak izgubio set sa 7:5.

Razlog za čak devet brejk lopti 24-godišnjeg Bagdatisa u prvom setu leži, najviše, u lošem procentu prvog servisa kod Troickog. On je do početka drugog seta imao svega 48 odsto uspješnosti prilikom prvog početnog udarca, što je u velikoj mjeri remetilo njegovu igru.

U drugom setu, Troicki (23 godine) je popravio servis, podigao procenat uspješnosti prvog servisa na 60 odsto i odmah drastično smanjio Gagdatisove šanse za brejk, ali… Tu jednu, koju je imao u drugom setu, Kipranin je i iskoristio, za razliku od Dejvis kup reprezentativca Srbije, koji svoju jedinu brejk loptu nije.

Utoliko, rezultat drugog seta bio je 6:3 za Bagdatisa, koji će se u četvrfinalu 372.500 dolara vrijednog turnira na tvrdoj podlozi sastati sa četvrtim nosiocem i miljenikom domaće publike, Lejtonom Hjuitom. Bivši prvi teniser svijeta, a sada čovjek koji se muči da uđe u Top 10 društvo, Hjuit, razoružao je Italijana Andreasa Sepija u drugom kolu.

Bilo je 2:0 (6:0, 6:2).

Troicki, kao šesti nosilac, napušta Sidnej sa osvojenih 20 ATP poena za plasman u drugo kolo i zaradom od 6.435 dolara. Eliminacijom od Bagdatisa, dobio je dodatno vrijeme da se preseli u Melburn i adaptira na vremenske uslove u gradu, domaćinu prvog gren slem turnira sezone.

Prethodne noći, u Melburnu je bilo 34 stepena Celzijusovih, što je najviša temperatura izmjerena u tom gradu u poslednjih 100 godina, na 13. januar.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC