• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Spremna zamka za Olimpijakos

Partizan u nedjelju igra protiv Olimpijakosa u Evroligi. Pobjeda bi mu otvorila vrata četvrtfinala.

 VATERPOLO: Spremna zamka za Olimpijakos Izvor: MONDO

Poklopilo se nekako, čudnim igrom slučaja, da se klubovi iz sportskih porodica Partizana i Olimpijakosa ove sezone često "gledaju".

Tek što je završen megdan u košarkaškoj Evroligi između Olimpijakosa i Partizana i neverovatnog "propusta" Grka, u okviru najjačeg evropskog klupskog takmičenja, ali u vaterpolu, na Banjicu dolazi prvak Grčke, Olimpijakosa.

U nedjelju od 19 časova, Partizan će igrati najvažniji meč u ovoj sezoni, jer bi pobjedom nad Olimpijakosom otvorio sebi vrata četvrtfinala i ujedno prvog mjesta u grupi (koje baš i ne znači mnogo, u šta smo imali prilike da se uvjerimo proteklih sezona kada se Evropska kuća vodenih sportova (LEN) poigravala sa crno-bijelima).

U taboru Partizana svi su spremni i čekaju duel kao "zapete puške". Što se tiče crno-bijelih utakmica može da počne odmah!

"Dobro smo se spremili za Olimpijakos i ne vjerujem da može da bude iznenađenja. Respektujemo Olimpijakos, pokazali su i protiv Budve u Pireju da imaju kvalitetan tim, ali sve zavisi od nas. Na svim pozicijama smo daleko kvalitetniji i očekujemo pobjedu", rekao je pomoćni trener Partizana Uroš Stevanović.

Isto kaže i vaterpolista Miloš Ćuk, koji obećava da će ekipa dati maksimum za novi, treći trijumf u Evroligi. "Iz jake odbrane idemo u kontranapade i tako pravimo razliku", jasan je recept koji prenosi Ćuk.

Od Andrije Prlainovića se, kao i obično, očekuje da rešeta mrežu protivnika.

"Olimpijakos je iskusna ekipa, dobri su na svim pozicijama. Imaju tim sastavljen od vaterpolista koji se vezuju za najveće uspjehe grčkog vaterpola. Prije svega su kvalitetni na centarskoj, gdje su Afrudakis i Vlontakis. Iako već u poznim godinama i dalje igraju moćno. Ali, spremili smo se", kaže Prlainović.

Ono što je prednost Partizana u odnosu na prethodne sezone u Evroligi jeste u tome što sada igra regionalnu Evrointer ligu, koja je značajno doprinijela održavanju forme. Upravo su mečevi protiv Egera i Segeda bili ključni pred meč sa Olimpijakosom.

Ipak, jedna stvar nije bila dobra u tim mečevima - napad sa igračem više.

Prlainović se složio da to jeste bio najslabiji element igre crno-bijelih, ali i da je u meču protiv Segeda promašeno pet, šest zicera, ono što se inače ne promašuje. "Nedostaje nam i Filip Filipović na desnoj strani. On je prethodnih godina bio udarna igla u napadima sa igračem više. Vjerujem da ćemo popraviti i taj segment igre, radimo na tome".

GROBARI, SVI NA BANJICU!

Bazen na Banjici ove sezone još nije vidio onu paklenu atmosferu, koju Grobari umiju da naprave. Zato i poziv svih u klubu da u nedjelju pomognu igračima da zabilježe novi trijumf.

"Očekujem veliku podršku sa tribina. To smo, valjda, zaslužili rezultatima ove i prethodnih sezona", rekao je Prlainović.

Prlainović je čest posmatrač košarkaških utakmica Partizana. Upitan da li imaju motiv više poslije onog incidenta u Pireju sa himnom Srbije, odnosno intoniranjem himne bivše države, Prlainović je odgovorio da su vaterpolisti Partitana naučeni da emocije ostave po strani.

"Od početka karijere sam skoncetrisan na bazen, na svoju igru. Naravno, uvijek je bolje i ljepše kad se igra pred punim tribinama i to mi je bilo jako važno na početku karijere. Ipak, svejedno da li je bazen pun ili ako ima par stotina gledalaca, jer mi moramo uvijek da odigramo maksimalno. U svakom slučaju, ne smijemo da izgorimo, niti da podlegnemo atmosferi", oprezan je golgeter crno-bijelih.

Direktor Partizana Darko Udovičić bio je zatečen novinarskim pitanjem da li možda očekuju organizovani dolazak navijača Crvene zvezde, koji su u bliskim odnosima sa navijačima Olimpijakosa.

"Uh, sad ste me zatekli, nismo o tome razmišljali...Ne znam. Na vaterpolo utakmicama je drugačija atmosfera nego na fudbalskim i nema incidenata. U svakom slučaju, mi bismo željeli da naši navijači ispune Banjicu, a dobrodošli su svi ljubitelji vaterpola", rekao je Udovičić.

Dakle, u nedjelju, 17. januara, u 19 časova Partizan - Olimpijakos. Cijene karata: 350 dinara tribine i 650 dinara VIO loža.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC