• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković otkrio Grcima gde će odigrati prvi meč!

Autor mondo.rs

Ipak, nešto je ostavio i za sebe. Uglavnom, datum povratka Novaka Đokovića tenisu sve je izvesniji.

 Novak Đoković se vraća tenisu u Australiji 2018 Izvor: MN PRESS

Novak Đoković doputovao je ove nedelje, kako je otkrio grčkim novinarima, tek drugi put u životu u Atinu i rešio da počasti tamošnju javnost svežim informacijama vezanim za njegov sada već dugo očekivani povratak na teren.

Tokom emotivnog oproštaja legende naše, evropske i svetske košarke, Dušana "Dude" Ivkovića, Đoković je govorio o raznim temama, a jedna je bila i 2018. godina, odnosno planovi za "izlazak" iz dugotrajnog procesa oporavka lakta koji je zvanično počeo predajom u četvrtfinalu julskog Vimbldona.

"Počeću sezonu u Australiji", otkrio je Đoković grčkim kolegama, ali je ostao "zakopčan" kada je u pitanju broj i izbor turnira koji prethode prvom gren slemu sezone, Australijan openu, zakazanom za 15. januar.

"Lakat mi je dobro, ali pošto oporavak podrazumeva i samu kost, proces je spor i potrebno je vreme", rekao je 12-ostruki GS šampion.

Novak 2
Izvor: YouTube



Ovo jasno upućuje na to da se Đoković neće vraćati u Dohu, gde je zvanični i dvostruki uzastopni prvak i gde je počinjao svaku sezonu od 2014. godine.

Teniska sezona nezvanično počinje u poslednjoj nedelji decembra 2017. godine Hopman kupom u Pertu, na kojem je Novak retko učestvovao, a potom paralelno kreću Brizbejn i Doha (1. januar), odnosno Ouklend i Sidnej (8. januar), posle čega počinju borbe za "mejdžor" u Melburnu, koji će trajati od 15. do 29. januara (narednog dana je okupljanje i Dejvis kup reprezentacije za meč sa Sjedinjenim Državama).



Ukoliko bi se Đoković odlučio da napravi pauzu do početka Australijan opena, njegov meč u 1. kolu došao bi punih 188 dana od duela sa Berdihom u Londonu.

Iz najave da će prvi meč posle duela sa Berdihom 12. jula, predaje i odluke o povlačenju do kraja sezone odigrati u Australiji, može se zaključiti da će to biti ili 1. u Brizbejnu ili 8. u Sidneju ili, možda, 15. januara u Melburnu, mada je malo verovatno da će Novak prvi zvanični meč posle šest meseci pauze odigrati upravo na gren slemu.

Posle Dejvis kupa, slede Monpelje/Kito/Sofija (5. februar), Roterdam/Buenos Ajres/Long Ajlend (12. februar), Rio/Delrej Bič/Akapulko (19. februar) i Dubai/Sao Paulo (26. februar), nakon čega kreće Masters sezona vezanim turnirima u Indijan Velsu (5. mart) i Majamiju (19. mart).

Od nabrojanih turnira, Đoković je tokom početka 2017. godine igrao samo Dohu (titula - već najavio da neće igrati, 250 bodova), Australijan open (ispao u 2. kolu, 45 bodova), Akapulko (prijavio se naknadno, ispao u četvrtinalu, 90 bodova) i Indijan Vels (poraz u četvrtfinalu, 90 bodova), što znači da će do početka sezone na šljaci (16. april) braniti samo 475 bodova.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC