• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAN TRAJE: Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Autor mondo.rs

Izabranice Zorana Terzića u nedelju igraju za zlato!

Ove devojke mogu sve!

Najbolje odbojkašice Srbije, olimpijske vicešampionke, plasirale su se u finale Evropskog prvenstva u odbojci, furiozno pobedivši i Tursku, u tri seta - 25:17, 25:12, 25:21!

Izabranice Zorana Terzića zablistale su i u polufinalu turnira u Bakuu i već u subotu osigurale kontinentalnu medalju. U nedelju od 17 časova, u duelu protiv Holandije, srpske heroine boriće se za uspon na evropski vrh!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije tako će treći put nastupiti u finalu Evropskog prvenstva, a u prethodna dva učešća osvojile su zlato (2011) i srebro (2007)!

Konačan rezultat današnje utakmice sasvim jasno potvrđuje da su naše devojke spremne i za evropsku titulu! Pred njima je poslednji, odlučujući korak - duel sa aktuelnim kontinentalnim vicešampionkama.

Izabranice Zorana Terzića "overile" su danas osvajanje četvrte medalje u nizu sa tri najveća takmičenja, a za zlato boriće se protiv Holandije koja je ranije pobedila Azerbejdžan 3:2.

Najefikasnije među Srpkinjama bile su Bojana Živković i Stefana Veljković sa po 12 poena, ali bilo bi potpuno nepravedno zapostaviti bilo koju od naših reprezentativki, koje su delovale bukvalno - nepobedivo!

IZ SETA U SET:

TREĆI SET 25-21

Turkinje su popravile igru, zaigrale bolje, ali je šok iz prva dva seta i dalje bio prisutan!

Srpkinje su uz veći napor, ali i isti epilog, mirno privele kraju set i meč u kojem su još jednom pokazale da su spremne za najveći rezultat!

Posle izjednačenog početka u trećem setu, Srbija je povela sa 5:2, pa 7:3, ali su Turkinje smanjile na 7:6. Posle 9:6 za Srbiju, Turska je smanjila na 9:8, a Srbija zatim na servis Jovane Stevanović stigla do 14:8. Odmah su Turkinje ublažile prednost Srbije na 14:12, da bi potom usledila ravnopravna igra. Uspele su Turkinje da izjednače na 18:18, ali je Srbija nakon 19:19 povela sa 22:19.

Finiš je bio rutinski...

BRAVO DEVOJKE!

DRUGI SET 25-12

Kakav nastup srpskih odbojkašica! Poezija!

Terzićeve igračice igraju se sa rivalkama i dominiraju u apsolutno svakom aspektu utakmice. Turkinje su u čudu gledale kako naše odbojkašice plešu na terenu.

Blok čvrst kao kamen dozvolio je jednocifren broj poena korektorkama rivalki, dok ih je Tijana Bošković osvojila čak 15! Rezultat seta govori sve...

PRVI SET 25-17

Utakmica je počela sjajno! Srpkinje su povele 5:1, zatim i 9:3, a selektor Turske pokušao je da koliko-toliko razmrda tim tajm-autom na 13:6...

I do kraja seta - rutinski! Tijana Bošković je blistala, Brankica je dodala još pet poena, Turkinje su bile naterane da prave greške i pravile su ih.

Početak meča ohrabruje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC