• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacionalni Srbić doneo zlato Hrvatskoj

Autor mondo.rs

"Još ne znam šta se tačno događa", rekao je 21-godišnji Zagrepčanin, nakon što je na Svetskom prvenstvu u Montrealu perfektnim nastupom u finalu iznenadio konkurenciju.

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić (21) ostvario je najveći uspeh u istoriji tog sporta u Hrvatskoj, nakon što je sa Svetskog prvenstva u Montrealu doneo zlatnu medalju u rodni Zagreb.

Srbiću je ovo bio prvi nastup u karijeri u seniorskoj konkurenciji, do finala na vratilu stigao je kao trećeplasirani u kvalifikacijama, a onda je bio perfektan tokom jednominutne vežb za koju je dobio ocenu 14,433 i tako nadmašio rivale iz Holandije, Epkea Zonderlanda (14,233) i Barta Durloa (14,200).

"S četiri godine tata me je doveo u gimnastičku dvoranu. Poznavao je jednog trenera pa je pitao može li me dovesti. Prve dve godine trenirao sam u podrumu, u maloj dvorani 'Sokola'. To je bila više igra nego ozbiljno treniranje. Onda su rekli treneri da imam potencijal pa su me prebacili u glavnu dvoranu, u prizemlje. U početku sam vežbao višeboj, a poslednje četiri godine intenzivnije vežbam na vratilu", ispričao je Srbić, prisetivši se početaka.

Da Srbićeva sjajna vežba na 2,55 metara iznad strunjače nije bila slučajnost potvrđuje i njegova ocena iz kvalifikacija, 14,366, koja je takođe bolja od one koju su u finalu zaslužili holandski gimnastičari.

Srbić, član zagrebačkog kluba "Hrvatski soko", pobedio je i prvog favorita za zlato, evropskog šampiona Pabla Bragera iz Švajcarske.

Inače, nekoliko takmičara koji su osvajali medalje sa najvećih takmičenja ove i prošlih godina eliminisano je padovima u kvalifikacijama.

"Bilo je to neverovatno finale. Još ne znam što se tačno događa. Nisam svestan šta sam ostvario. Moraću da prespavam i onda ću tek shvatiti kakav sam podvig napravio", rekao je Srbić, a prenosi "Večernji list".

Do SP u drugom najvećem kanadskom gradu, iza Toronta, hrvatska gimnastika imala je jednu medalju - bronzu koju je 2014. godine osvojila Marija Možinka takođe na vratilu.

Na 8:30 možete videti Srbićevu vežbu koja mu je donela titulu prvaka sveta u jednoj od najatraktivnijih disciplina u gimnastici.

Tin Srbić
Izvor: YouTube


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC