• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emotivni Masa: Nedostajaćete mi!

Autor mondo.rs

Brazilac poslednji put vozio pred svojim navijačima na stazi Intergalos.

Felipe Masa se oprostio od svojih navijača u rodnom Brazilu. Iskusni vozač Formule 1 voziće još u Abu Dabiju za dve nedelje, a potom završava karijeru...

Odluku o povlačenju saopštio je još prošle godine, upravo posle trke u Brazilu, ali su ga iz ekipe Vilijams ponovo angažovali po odlasku Valterija Botasa u Mercedes. 

Ove nedelje Masa je dobro startovao, skočio sa devetog na šesto mesto, a jedino ga je obišao svetski prvak iz Mercedesa Luis Hamilton. Žestoko borio sa dugogodišnjim rivalom, Fernandom Alonsom, za sedmo mesto.


Baš je Španac bio taj koji ga je prvi sačekao posle trke i aplaudirao mu.

"Ovu trku nikada neću zaboraviti. Preplavile su me emocije kada sam je završio. Ovo je bila teška trka za mene, bila je kao i mnoge u kojima sam pobedio. Vozio sam savršeno od početka do kraja, čuvao sam gume, sve oko bolida, tempo koji sam imao. Osećam se kao da sam pobedio", izjavio je Masa posle trke na stazi Intergalos.

Osim trojke koja je prva prošla kroz cilj -  Sebastijana Fetela iz Ferarija, Valterija Botasa iz Mercedesa i Kimija Raikonena iz Ferarija -  na podijum je ove nedelje pozvan i Brazilac.

"Mnogo ćete mi svi nedostajati. Ogromno je oduševljenje koje sam danas osetio. Današnji dan neću zaboraviti", rekao je Masa, kojem je odmah po završetku trke čestitao njegov sedmogodišnji sin, putem radija iz boksa.

"Tata, ponosan sam na tebe, a mnogo mi se svideo tvoj start", rekao je Felipinjo.

formula 1
Izvor: YouTube


Felipe Masa je kroz karijeru vozio 269 trka Formule 1 i ostvario je 11 pobeda. U sezoni 2008. je bio vicešampion, a trenutno zauzima 10. mesto u šampionatu sa 42 boda.

Poslednju trku u karijeri voziće za dve nedelje u Abu Dabiju. Posle njegovog povlačenja, u Formuli 1 neće biti vozača iz Brazila prvi put još od 1969. godine.

Masa je najavio da će se po završetku karijere u potpunosti posvetiti porodici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC