• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trn u oku: Maši počasna uloga na Australijan Openu

Autor mondo.rs

Šarapova ne samo da će učestvovati na prvom grend slemu sezone, već je bila među odabranim gostima na caremoniji žreba

Marija Šarapova vraća se na Australijan Open posle pauze. Ruskinja je propustila prestižni turnir prošle godine zbog suspenzije od 15 meseci koju je morala da odradi nakon korišćenja nedozvoljenog leka meldonijum.

Ona je javnosti 2016. godine saopštila da je pala na doping testu baš tokom nastupa na Australijan Openu, nakon čega je dobila dve godine suspenzije, ali joj je Sud za sportsku arbitražu kasnije smanjio tu kaznu.

Kao 47. na WTA listi Šarapova je ove godine izborila plasman na Aus Open i u prvoj rundi sastaće se sa Tatjanom Marijom iz Nemačke, koja je poziciju bolje plasirana od nje.

Pred veliki povratak na Melburn Park, organizatori turnira učinili su joj veliki plezir. Pozvali su je zajedno sa aktuelnim šampionom Rodžerom Federerom da bude specijalni gost na ceremoniji žreba. Dobila je tu priliku nakon što su bivše šampionke Serena Vilijams i Viktorija Azarenka otkazale nastup ove godine. Ona se našla u društvu Angelik Kerber, koja je trijumfovala 2016. godine.

Za mnoge je to bio "trn u oku" budući da je Šarapova baš posle nastupa na Australijan Openu obelodanila svetu da je napravila najteži prekršaj koji sportista može da načini.

Za većinu potez direktora grend slema u Melburnu da joj ukaže posebnu čast nije prihvatljiv.

"Želeli smo da tradicionalno ceremoniji prisustvuje šampion turnira. Serena Vilijams je otkazala posle porođaja, Azarenka takođe ne dolazi, pa smo pozvali Mariju, kao bivšu šampionku. Bili smo srećni što je prihvatila naš poziv, a posle suspenzije koju je odradila smatramo da je zaslužila drugu priliku", naveo je Krejg Tili, direktor turnira.

Ruskinja nije mogla da sakrije sreću što će posle prošlogodišnjeg izostanka ponovo igrati na terenima Melburn Parka. Navela je da se veoma raduje što se vraća na turnir na kojem je uvek volela da igra i pred divnu publiku.

Šarapova je u karijeri osvajala pehare na sva četiri grend slema, a u Melburnu je bila najbolja 2008. godine. U finalu je tada pobedila Anu Ivanović rezultatom 7:5, 6:3.

Maša
Izvor: YouTube

Igrala je još tri puta u finalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC