• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Mnogo nervoze, nesigurnosti...

Autor mondo.ba

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur zadovoljan je prolaskom u drugo kolo Australijan Opena posebno jer je u meč protiv Italijana Paola Lorencija ušao tek oporavljen od povrede i bez ijednog treninga.

Džumhur je na startu prvog grend slema sezone u Melburnu napravio veliki preokret i poslije gubitka prva dva seta stigao do fantastične pobjede - 3:2 (6:3, 6:2, 6:7, 2:6, 4:6).

"Zaista teška, ali jako, jako, bitna pobjeda. Nekoliko dana prije ovog meča, nisam imao nikakvog treninga, igre niti trčanja već sam se fokusirao samo da prođe povreda. Noga je izdržala, uspjeli smo da je zaliječimo, ali nisam imao dovoljno treninga i poena, pa sam ušao u meč sa mnogo nervoze, nesigurnosti i bez samopouzdanja. Sami uslovi su bili teški, mnogo vjetra i protivnik Paolo Lorenci koji je zaista bori za svaku loptu", rekao je Džumhur.

Džumhur se svađao sa sudijom i bacao reket (VIDEO)

Prema njegovim riječima, nije se ni navikao na teren i igru, a već je bio u zaostatku od dva seta.

"Prva dva seta su prebrzo prošla, nisam uspio ni da osjetim udarce kako treba, a gubio sam 2:0. Bez obzira na svu moju negativnosti, borio sam se i uspio da napravim brejk u trećem setu, a potom sam i pronašao igru i dobro odigrao četvrti i peti set. BIo sam tada bolji i zaslužio sam pobjedu".

Na kraju se sarajevski teniser zahvalio navijačima, koji su ga u Melburnu zdušno podržavali.

"Želim stvarno da se zahvalim publici, svima koji su došli da me bodre i stvarno je bilo lijepo igrati u takvim uslovima. Drago mi je i zbog njih da sam uspio da pobijedim. Veliki trijumf, poslije 0:2, jer sam se vratio tek nakon povrede i bez treninga. Pokazao sam da imam nivo koji mi je danas pomogao", podvukao je Džumhur, koji će u drugom kolu igrati protiv australijskog tenisera Džona Milmana, koji je na startu deklasirao Hrvata Bornu Ćoriću sa 3:0 u setovima 7:6, 6:4, 6:1.

Kakav preokret Džumhura!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC