• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tili popustio? Federer "ustupio" Novaku termin!

Autor mondo.rs

Prvi put ove godine Rodžer Federer neće igrati u "prajm tajm" noćnom terminu, u kojem će u ponedeljak nastupiti Novak Đoković.

Da li zbog pritiska javnosti ili nekog drugog razloga, tek šestostruki šampion Australijan opena, (14) Novak Đoković, drugi meč zaredom odigraće u večernjem terminu!

U isto vreme, aktuelni prvak (2) Rodžer Federer, pomeren je iz "prajm tajma" i igraće četiri sata pre Đokovića, u 5 ujutru po našem vremenu.

Prethodnih dana vodila se žestoka polemika na društvenim mrežama, koja se prenela i među novinare, ali i među stručne komentatore poput Matsa Vilandera i Džoma Mekinroa, oko povlašćenog statusa koji Federer uživa kod prvog čoveka turnira Krejga Tilija.

Mekinro je u autorskoj emisiji na Eurosportu, uz standardno preterivanje shodno svom temperamentu iz izgračkih dana, pričao da je fakat kako je Federer tražio noćne termine, da je fakat kako ih Đoković nije tražio, a onda dodao:

"I da jeste, realnost je da je Federer ljubimac publike i da bi svi sa time morali da se pomire".

Amerikanac je čak dodao da organizatori na čudan način pomažu Đokoviću, jer kako je rekao "svi znaju da se srpski teniser hrani nepravdama koje trpi".

Da li je Tili ovim postupkom želeo da smiri strasti pitanje je. Uglavnom, Federer će prvi put ove godine igrati po danu.

To je za ljubitelje tenisa u Srbiji, koji su morali da se bude pre svitanja u prva dva navrata kako bi gledali Novaka, svakako dobra vest.

Srpski teniser igraće meč osmine finala "Ozi opena" u ponedeljak od 9.00 časova protiv Hjon Čunga iz Južne Koreje. Kako su saopštili organizatori, Đokovićev meč je prvi u noćnom delu programa na "Rod Lejver areni" i neće početi pre 9.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Biće to drugi sudar dvojice tenisera i to ponovo na Australijan openu, nakon što je pre dve godine Đoković slavio 6:3, 6:2, 6:4.

Ovo će biti drugi put da Srbin igra na najvećem stadionu u Melburnu, na kojem je titule osvajao 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016. godine.

Parovi osmine finala (ponedeljak):

(19) Tomaš Berdih - (25) Fabio Fonjini (2.30)
(2) Rodžer Federer - Marton Fuksovič (5.00)
(5) Domini Tim - Tenis Sindgren (6.00)
(14) Novak Đoković - Hjeon Čung (9.00)

U ponedeljak će na teren i Nina Stojanović, koja će zajedno sa Švajcarkinjom Viktorijom Golubić igrati meč trećeg kola u konkurenciji dublova protiv petih nosilaca mađarsko-francuskog dubla Timee Baboš i Kristine Mladenović.

Taj meč je treći na programu "Margaret Kort arene", na kojoj takmičenje počinje u jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Branilac titule Švajcarac Rodžer Federer igra u osmini finala protiv Martona Fučoviča iz Mađarske. a taj meč organizatori ponovo su ostavili za , dok će u duelu Čehinja igrati Katerina Pliškova i Barbora Stricova.

Prva teniserka sveta Rumunka Simona Halep igra protiv Naoimi Osake iz Japana, Amerikanka Medison Kiz protiv Karoline Garsije, a Andželik Kerber iz Nemačke protiv Su Vej Sje sa Tajvana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC