• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer gazi, Berdih propustio šansu

Autor mondo.rs

Švajcarski teniser nalazi se na dve pobede od 20. grend slem titule.

Rodžer Federer u prvom setu je spasao dve set lopte i vratio se iz zaostatka od 2:5, nakon čega je bez većih problema stigao do pobede nad Tomašom Berdihom u četvrtfinalu Australijan opena - 7:6 (7:1), 6:3, 6:4.

Švajcarski veteran u petak će se u polufinalu sastati sa Hjeon Čungom iz Koreje, koji je u Melburnu eliminisao Novaka Đokovića, a u četvrtfinalu i Amerikanca Tenisa Sandgrena.

Prvo polufinale zakazano je za četvrtak, a igraće Hrvat Marin Čilić i Britanac Kajl Edmund.

Federer se bori za drugu uzastopnu, ukupno šestu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije i eventualnim trijumfom bi se učvrstio na prvom mestu liste najtrofejnijih tenisera svih vremena.

On je za sada trijumfovao na 19 grend slem turnira, Rafael Nadal na 16, Pit Sampras na 14, a Roj Emerson i Novak Đoković na po 12.

Berdih je po ko zna koji put potvrdio da se ne snalazi u velikim mečevima. Vodio je u prvom setu 3:0 i 5:2, a u devetom gemu nakon tri odbranjene brejk lopte nije iskoristio prvu priliku da osvoji set.

Federer je u važnim poenima bio daleko agresivniji i sigurniji u sebe, pa tako nije dao Čehu ni da mu oduzme servis pri vođstvu od 6:5, mada je ovaj i tu imao dobru priliku. Kada je u "taj-brejku" Švajcarac uspostavio potpunu kontrolu i prepustio Berdihu samo jedan poen, moglo se naslutiti u kom pravcu će se dalje razvijati ovo četvrtfinale.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC