• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić i Cerićeva najuspješniji sportisti BiH

Autor mondo.ba

Fudbaler Juventusa Miralem Pjanić izabran je za sportistu godine u muškoj, a džudistkinja Larisa Cerić u ženskoj konkurenciji, u izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine.

Tradicionalna, 73. manifestacija održana je u četvrtak uveče u Narodnom pozorištu u Sarajevu a dodijeljene su i nagrade u ostalim kategorijama, prenijeli su sarajevski mediji agenciju „Fena“.

Za najboljeg fudbalera izabran je Edin Džeko, dok je Džanan Musa najbolji košarkaš BiH u protekloj godini. Najuspješniji klubovi u muškoj konkurenciji su Igokea i Stonoteniski klub "Mostar", u ženskoj konkurenciji Stonoteniski klub "Spin 2012" i Košarkaški klub "Play off", dok je najuspješnija državna selekcija muška košarkaška reprezentacija BiH.

U Top 10 sportista, na osnovu izvrsnih rezultata, uvršteni su: Damir Džumhur (tenis), Harun Sadiković (džudo), Bahrudin Mahmić (kikboks), Amel Tuka (atletika), Meris Muhović (karate), Sanjin Pehlivanović (bilijar), Irfan Muhić (power lifting), Adem Fetahović (boks), Nedžad Husić (tekvondo) i Edin Puhalo (boks).

/"Pravljenje 'kretena' od generacija koje dolaze"/

Za najuspješnijeg juniora izabran je Hamza Čajić (karate), dok je kod juniorki to Aleksandra Samardžić (džudo).

Najuspješnije ekipe u konkurenciji paraolimpijskih sportova su SDI "SPID" Sarajevo (sjedeća odbojka) i Streljački invalidski klub "Tuzla". Specijalna nagrada za popularizaciju i razvoj sporta dodijeljena je posthumno Erni Sinanović i Mehmedu Sokoloviću.

Nagrade Ambasador sporta pripale su Sabahudinu Delaliću (sjedeća odbojka) i Raziji Mujanović (košarka), a posebno priznanje "Mirza Delibašić" dodijeljeno je rukometašu Mirsadu Terziću.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC