• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Federer juri 20, Čilić prvi pehar u Melburnu

Autor mondo.rs

Švajcarac i Hrvat u nedelju ujutro sastaće se u finalu Australijan Opena

U nedelju od 9.30 sati na Rod Lejver Areni u Melburnu parku vodiće se bitka za pehar Australijan Opena, prvog grend slema sezone.

U finalu će igrati drugi teniser sveta Rodžer Federer, koji brani prošle gdine osvojeni pehar, i Marin Čilić, koji je već obezbedio treću poziciju na ATP listi.

Federer (36) je u rekordnom sedmom finalu Australijan Opena i igra za šestu titulu, čime bi se izjednačio sa Novakom Đokovićem i Rojom Emersonom. Švajcarac igra za 20. grend slem trofej, a 29-godišnji hrvatski teniser za drugi.

Čilić će pokušati da postane prvi hrvatski teniser koji je trijumfovao u Melburnu.

"To je velika motivacija za mene u finalu. Osećam se zaista dobro po pitanju moje igre, nadam se da ću odigrati dobar meč i da ću imati mnogo energije na terenu", rekao je Čilić.

Federer je najstariji igrač grend slem finala od Kena Rozvela, koji je kao 39-godišnjak 1974. godine igrao za trofej na US Openu, ali i favorit za pehar.

Ako pobedi priključiće se Margaret Kort, Sereni Vilijams i Štefi Graf, jedinim igračima koji su osvojili 20 grend slem trofeja u singlu.

"To bi bilo neverovatno", rekao je Federer.

Federer i Čilić su do sada igrali devet puta, a osam pobeda ostvario je Švajcarac.

Poslednji put igrali su u finalu Vimbldona, pre šest meseci, kada je pobedio Federer (6:3, 6:1, 6:4). Čilić je tada imao problema sa žuljevima na stopalima.

"Osećam se zaista dobro fizički. Ne tražim osvetu. Zbog svojih problema nisam mogao da dam sve od sebe na Vimbldonu i to se dešava. Sada igram mnogo agresivnije, dobro udaram, od riterna preko forhenda i bekhenda, kretanja, sve je dobro", naveo je Hrvat, koji je za sada jedni grend slem trofej osvojio 2014. godine na US Openu.

Federer je rekao da nije očekivao da će igrati za 20. grend slem trofej.

"Tokom karijere prolazite kroz različite faze. Srećan sam što sam još tu, što sam zdrav i što i dalje igram dobro, stvaram sebi prilike igrajući najbolje".

Federer je do finala proveo 10 sati i 50 minuta na terenima u Melburnu, šest sati manje nego Čilić.

"Mislim da sam sve uradio prilično dobro. Nadam se da ću dobro početi meč, da ću igrati raznovrsno. Nadam se da ću dobro servirati i da ću uspeti da čitam njegove servise i sve te stvari. Zadovoljan sam što dobro igram od samog početka turnira", rekao je Federer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC