• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal ne trenira, ali ne menja planove

Autor mondo.rs

Najbolji igrač sveta leči povredu zbog koje je predao meč na Australijan Openu i tvrdi da mu je jedini plan ove sezone da bude srećan. "Nije samo tenis moj život, a zdravlje mi je najpreče"

Rafael Nadal predao je četvrtfinalni meč Marinu Čiliću na Australijan Openu zbog povrede mišića noge.

Španac je pre toga zbog povrede zarađene u finišu 2017. odložio početak sezone, ali se ispostavilo da pauza očigledno nije bila dovoljna.

Uprkos tome što nije odbranio poene u Melburnu iz 2017. kada je igrao finale, zadržao je čelno mesto ATP liste.

Detaljni pregledi koje je uradio posle predaje na prvom grend slemu sezone, prema njegovoj oceni, nisu nagovestili veći problem, pa se nada da će se uskoro vratiti treninzima.

On smatra da neće menjati planove koje je napravio pre starta sezone i da će biti spreman da nastupi na turniru u Akapulku, koji je zakazan za 26. februar.

"Povreda me je sputala i trenutno nisam u mogućnosti da treniram, ali oporavak napreduje i očekujem da ću se uskoro vratiti na teren", poručio je Nadal iz Alikantea.

On je rekao da "nije samo tenis njegov život".

"Moj primarni cilj u 2018. je da budem srećan, a sve ostalo je sekundarno. Već 16 godina sam u 'krugu' koji iziskuje mnogo napora i želim da nastavim sa istim poslom koliko god budem mogao. Ipak, zdravlje mi je najvažnije", naveo je prvi igrač sveta.

Koliko će i ostati na čelu ATP liste za sada nije poznato, ali Nadal se ne opterećuje time. Veliki rival Rodžer Federer trenutno "kaska" za njim samo 155 bodova na ATP listi, pa bi mogao uskoro da ga pretekne i postane najstariji igrač svih vremena koji se dokopao pozicije broj jedan.

To će umnogome zavisiti i od Federerovog rasporeda, koji još uvek nije siguran da li će nastupiti u Dubaiju, turniru koji počinje 26. februara. Švajcarac je nagovestio da bi ove nedelje mogao da prelomi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC