• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laslo, bravo!

Autor mondo.rs

"Žao mi je što sam izgubio", rekao je naš teniser posle poraza u kom je nagovestio da bi vrlo brzo mogao da postane oslonac srpskog Dejvis kup tima.

Prošle sezone osetio je šta znači igrati na tri seta protiv igrača svetske klase, ali nije uspeo da osvoji bar set u meču polufinala Svetske grupe sa Francuskom.

Žo-Vilfred Conga bio je bolji 2:6, 6:7 (5:7), 2:6.

Ove sezone osetio je šta znači povesti u igri na tri seta protiv igrača svetske klase i koliko je, potom, teško dovršiti posao.

Naš talentovani teniser Laslo Đere, koji će za četiri dana napuniti 23 godine, nije uspeo da donese Srbiji bod na otvaranju meča Svetske grupe Dejvis kupa, ali je u niškom Čairu nagovestio da bi u budućnosti naš državni tim mogao da se osloni na njega čak i u važnijim mečevima od aktuelnog sa Sjedinjenim Američkim Državama.

"Žao mi je što sam izgubio, imao sam neke polušanse, na 0:30 i 15:30, ali je najčešće je u tim trenucima Kveri odigrao dosta dobro", rekao je 185 centimetara visoki teniser iz Sente na konferenciji za novinare, nakon što je poveo, pa stao u meču sa 13. teniserom sveta, 31-godišnjim Semom Kverijem.

Đere je 88. igrač sveta trenutno.

Server koji je pre dve godine izbacio Novaka Đokovića sa Vimbldona vratio se u meč u drugom setu i doneo Amerikancima vođstvo ovog petka, posle čega su na šljaku u "Čairu" izašli Dušan Lajović i Džon Izner.

Rezultat je na kraju bio 7:6 (7:4), 2:6, 5:7, 4:6 u prvom susretu dvojice takmičara koji, ruku na srce, nisu često ni nastupali na istom nivou takmičenja.

Đere je rekao da je dao sve od sebe, da mu nije bilo jednostavno jer nije često imao prilike da igra na tri dobijena seta, ali da je uprkos svemu dobro ušao u meč, međutim... Da mu je u drugom setu malo pala koncentracija i da se nije osećao najbolje.

"Što se tiče trećeg i četvrtog seta, dobro sam se osećao, mislim da sam dizao nivo igre do samog kraja, ali tako je i on uradio i danas je bio bolji od mene. Mislim da je imao i više sportske sreće", rekao je Đere.

On je rekao da je publika u Nišu bila odlična i pomagala mu u najvažnijim trenucima.

"Ovo je bila nova situacija za mene iako sam prošle godine igrao prvi put pred domaćem publikom. Kad ste u Dejvis kupu ne igrate samo za sebe, već za ceo tim i državu", izjavio je Đere.

Američki teniser Sem Kveri rekao je da je meč bio zahtevan do samog kraja, ali da je iskoristio pauzu tokom susreta da dođe do snage i pobedi.

"Prijalo mi je to što grupa naših navijača putuje sa nama i bodri nas", kazao je Kveri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC