• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skok, rekord sezone, prvo mesto i samopouzdanje!

Autor mondo.rs

Ukoliko zadrži vođstvo na tabeli, Ivana Španović zaradiće 20.000 dolara. Ipak, čeka je nekoliko izlazaka na zaletište "pravo iz aviona".

Ivana Španović odrazila se ove večeri u nemačkom gradu Diseldorfu, a doskočila u prestonicu britanske atletike, Birmingemu!

U svega par sekundi…

Najbolja srpska sportistkinja, nakon skromnih 6,61 pre tri večeri u Karlsrueu na otvaranju IAAF svetske dvoranske serije (pandan letnjoj, Dijamantskoj ligi), pobedila je oštru konkurenciju ove srede u Diseldorfu i skokom od 6,77 ostvarila normu za predstojeće Dvoransko prvenstvo sveta u Engleskoj.

Inače, norma je samo centimetar "kraća".

Ujedno, to je bio i rezultat kojem Sostene Mogenara (6,68), Kvaniša Burks (6,67) i Tijana Bartoleta (6,48) nisu mogle da pariraju. Zbog čega smo naveli i Bartoletu? Ne zbog toga što je Ivanina velika rivalka, već što se u dvoranskoj ligi boduju prve četiri pozicije (10, 7, 5, 3), a ko bude imao najviše bodova posle pet mitinga i "gran prija" u Glazgovu…

...zaradiće i nagradu od 20.000 dolara!

Španović je večeras osvojila 10 bodova i izbila na prvo mesto na svetskom turu sa ukupno 15 bodova. Druga je Mogenara sa 14, a treća je Malajka Mihambo iz Nemačke sa 10 bodova.

Inače, ovo je treće izdanje IAAF svetske dvoranske lige, a našu takmičarku (i veliki broj ostalih atletičara i atletičarki) očekuju još: Madrid (četvrtak), Boston (subota), Torun (15. februar), a onda i veliko finale u Glazgovu (25. februar). U međuvremenu, 21. februara u Beogradu, Ivana će nastupiti i na "Serbia openu", koji bi - ukoliko nastavi da raste i razvija se - mogao jednog dana da se nađe u kalendaru Svetske dvoranske serije koji se menjao u odnosu na premijerno izdanje 2016. godine.

Ipak, nije Glazov konačan cilj ove zime već Birmingem koji će od 1. do 4. marta biti domaćin Svetskog prvenstva u "Nacionalnoj dvorani" kapaciteta 8.000 sedišta.

Španović (27) je skok od 6,77 centimetara ostvarila u trećoj seriji, ali njeni ostali skokovi nedvosmisleno upućuju na to da još traži formu. Što je i dobro.

Zrenjaninka je u Karlsrueu imala čak pet predstupa, a taj jedan ispravan skok bio joj je dovoljan za treće mesto, dok je večeras krenula sa dva "gaženja linije", odgovorila pobedničkim rezultatom, pa do kraja imala još jedan prestup i dva slabija skoka - 6,74 i 6,72.

"Zadovoljna sam večerašnjom pobedom i serijom skokova, a 6,77 metara je i najbolji rezultat na svetu trenutno. Najvažnije je da polako ulazim u formu i radujem se što ću pre Svetskog dvoranskog prvenstva imati još takmičenja, a pogotovo što ću 21. februara skakati pred domaćom publikom na Serbia openu", rekla je osvajačica devet medalja sa olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC