• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opak plan: Federer u Roterdamu ruši Nadala

Autor mondo.rs

Švajcarac prihvatio specijalnu pozivnicu turnira serije ATP 500 i već sledeće nedelje mogao bi da preuzme čelnu poziciju svetske liste

Rodžer Federer je posle osvajanja titule na Australijan Openu razmišljao o nastupu u Dubaiju, koji startuje 26. februara, a onda je doneo iznenađujuću odluku - rešio je da prihvatio poziv organizatora turniru u Roterdamu.

Stvari su jasne - Švajcarac je odlučio da zaigra na turniru ATP serije 500, jer želi da se vrati na čelnu poziciju svetske rang liste i svrgne Rafaela Nadala.

Španac mu beži svega 155 bodova i plasmanom u polufinale Federer bi ponovo preuzeo prvo mesto, prvi put posle novembra 2012. godine.

"Ovaj turnir mi je poseban. Sećam se da sam prvi put zaigrao u Roterdamu 1999. godine i to je bila prva prilika za mene da igram na najvišem nivou", poručio je Federer, koji je na tom turniru pobeđivao 2005. i 2012. godine.

Ričard Krajiček, bivši as, sada direktor turnira, takođe je bio oduševljen što je Federer prihvatio specijlanu pozivnicu u godini kada Roterdam Open proslava 45. godinu postojanja.

Uspeli su da dovedu najveću zvezdu svetskog tenisa, igrača koji je posle duge pauze 2016. godine, kada je pao na 17. mesto svetske liste, uspeo da se vrati u velikom stilu i osvoji tri od ukupno pet grend slemova.

Turnir u Roterdamu počinje 12. februara, a osim Federera učešće su potvrdili i Grigor Dimitrov, Sten Vavrinka, Aleksandar Zverev, Nik Kirjos, David Gofan i Tomaš Berdih.

Ukoliko Federer izbori plasman među četiri najbolja u Roterdamu postaće najstariji teniser na vrhu ATP liste u istoriji i smeniće dosadašnjeg rekordera Andrea Agasija. Ali, o tom potom...

Nadal, na drugoj strani, ukoliko se oporavi od povrede butnog mišića, nastupaće na turniru u Akapulku, poslednje nedelje februara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC