• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španović: Fokus je uvek na onom što sledi

Autor mondo.rs

Srpska rekorderka sa mnogo samopouzdanja se priprema za Svetsko prvenstvo u dvorani, a za letošnji peh u Londonu kaže da nije mogao da je ozbiljno uzdrma.

 Ivana Španović Srbija open 2018  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ivana Španović je avgusta 2017. na Svetskom prvenstvu u Londonu, sticajem okolnosti, prekinula seriju od devet velikih takmičenja na kojima je osvajala medalje.

Aktuelna šampionka Evrope na otvorenom i u dvorani, tada je zbog takmičarskog broja koji joj se otkačio sa leđa zauzela tek četvrto mesto, iako je baš tim skokom trebalo da uzme svetsko zlato, koje još nema u svojoj kolekciji.

Ivana je na susretu sa novinarima u beogradskom hotelu "Moskva" pričala i kako je uspela da prevaziđe to razočaranje.

Prema njenim rečima - prilično lako.


"Uvek se fokusiram na ono što ide posle. Letos sam se, konkretno, borila da posle Svetskog prvenstva pobedim u Dijamantskoj ligi. U Londonu sam ostala bez medalje zbog stvari koje više nisu bitne. Uostalom, nije loše ni biti četvrti na svetu, uz svu muku. Važno je da se to više neće ponoviti, a meni su Dijamantska liga i prvo mesto na svetskoj rang listi bili dovoljni za zadovoljstvo", rekla je Ivana.

TIM

Ivana je saopštila da je saradnju sa kompanijom "Red Bul", započetu 2011. godine, podigla na još viši nivo. Logo ovog energetskog pića ubuduće će biti jasno istaknut na njenom dresu. Ona se zahvalila "Red Bulu" jer je bio uz nju i pre nego što je postala vrhunska seniorka. "Zasluge za uspehe pripadaju celom mom timu. Moje je samo da izađem na zaletište i sprovedem u delo ono što smo zajedno pripremali".

Ako je nekome promakla ta informacija - od ove godine takmičarski broj stoji samo na grudima.

Španović je na mitinzima IAAF dvoranske serije ovog meseca zauzela treće mesto u Karlsrueu (6,61 metara) i prvo u Diseldorfu (6,77).

Predstoje joj miting "Srbija open" u dvorani na Banjici 21. februara i finale IAAF takmičenja u Glazgovu 25. februara, a onda SP u dvorani u Birmingemu. Njena disciplina je na programu 4. marta, kada i Ivana i trener Goran Obradović očekuju da bude na vrhuncu forme.

"Mislim da smo na dobrom putu. Očekujem da u Beogradu skočim preko 6,80, a volela bih da zbog samopouzdanja ostvarim rekord mitinga".

Ivana je 2016. na prvom "Srbija openu" ostvarila rezultat 6,85 metara, a zimus na dvoranskom EP u Beogradskoj areni čak 7,24 metra.

"Prošle godine smo mesec dana trenirali na daskama i to je doprinelo izuzetno dobrom rezultatu. Može se reći da smo iskoristili domaći teren. Na SP će podloga biti betonska, tako da očekujem da za zlato bude dovoljno oko 7,10 metara", stručno je sagledao situaciju Goran Obradović.

Iskusni trener veruje da novu svetsku šampionku treba tražiti između dve takmičarke.

"Lorejn Ugen se povredila i njeno učešće na SP je pod znakom pitanja. Šara Proktor neće se takmičiti, olimpijska pobednica Tijana Bartoleta je van forme... Ali, Britni Ris se opasno sprema i lično smatram da će ona i Ivana voditi glavni okršaj za zlato".

Prve nastupe Ivane Španović u 2018. obeležio je neobično veliki broj prestupa.

"Bolje je da se to desilo sad, nego na SP, gde sam siguran da će Ivana leteti preko sedam metara. Manjim od toga nećemo biti ni zadovoljni", jasan je Obradović, koji ističe da je Ivana u Diseldorfu imala skokove blizu sedam metara, uz minimalne prestupe, što znači da već sada ima "u nogama" željene daljine.

BESPLATNO NA MITING

Ulaznice za "Srbija open" 21. februara su besplatne i svi zainteresovani mogu da ih od srede preuzmu u dvorani na Banjici. Na raspolaganju je 1.000 karata.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC