• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novak će opet biti broj 1"

Autor mondo.rs

"Nekim igračima je teško da se vrate na vrh kada su imali pad u formi, ali u Novakovom slučaju ne mislim da je tako", izjavio je Andre Agasi

Rodžer Federer u ponedeljak je i zvanično ponovo zaseo na teniski tron, posle pet i po godina i postao najstariji igrač koji je to uspeo. Sa 36 godina i 194 dana svrgnuo je Andrea Agasija, koji je to učinio sa 33 godine.

Andre Agasi je siguran da će se i Novak Đoković vratiti na teniski tron.

Srpski as je čelnu poziciju svetske rang liste prvi put preuzeo 4. jula 2011. godine i u tri navrata na vrhu je ukupno proveo 223 nedelje, što ga svrstava na peto mesto večne liste.

Poslednji put broj 1 je bio u novembru 2016, kada ga je nasledio Endi Marej, prekinuvši njegov niz od 122 nedelje vladavine.

Đoković je trenutno van terena, jer i dalje leči lakat, koji mu je zadao mnogo problema i zbog kojeg je pauzirao šest meseci prošle godine.

Neizvesno je kada će se vratiti na teren, ali bez obzira na to njegov trener Andre Agasi je siguran da će ovak ponovo biti "broj 1" svetskog tenisa.

"Nekim igračima je teško da se vrate na vrh kada su imali pad u formi, ali u Novakovom slučaju ne mislim da je tako - smatram da će se on vratiti na prvo mesto", rekao je Agasi.

Objasnio je zbog čega to smatra.

"Novak ima 30 godina, ali je njegovo telo u stanju kao da ima 25", naveo je Amerikanac.

"Fizička priprema je ono što je veoma važno u tenisu, kada to postane problem počnete da razmišljate o kraju karijere. Novak mora da pronađe nekoliko novih rešenja i mislim da za njega to neće biti problem. Tenis je mešavina uma, tela i srca i tu uvek mora da postoji ravnoteža", naveo je Agasi.

On je dodao da je Đoković tokom karijere mnogo puta dokazao da je mentalno izuzetno jak, kao i da je veoma posvećen svemu što radi.

Agasi je upoređujući sebe sa Novakom rekao da su potpuno različiti.

"Novak veoma dobro razmisli o svemu van terena, dok se tokom igre oslanja na osećaj. Ja sam stvari radio potpuno drugačije. Živeo sam na osećaj, a na terenu sam sve detaljno analizirao".

Agasi je naveo i da je Đoković jedinstven po pitanju vežbi koje praktikuje i čine ga gipkim.

"Brzina i domet njegovih pokreta su potpuno nesrazmerni u poređenju sa njegovim telom. Njegovi zglobovi ne izgeldaju kao kod drugih. On ima specijalne rituale u pripremi za meč i tada vidite da radi stvari koje drugi uopšte ne mogu da učine. U poređenju sa njim ostali ne izgledaju ni kao sportisti. Jednostavno sa takvim fizičkim mogućnostima on je uvek ispred ostalih".

Smatra i da je Srbin prevazišao težak period.

"Mislim da je Novak ponovo krenuo uzlaznom putanjom i da više ne oseća pritisak koji je imao tokom prethodnog perioda", rekao je Đokovićev trener.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC