• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pezer: Glazgov i Doha najvažniji ciljevi

Autori mondo.ba Autori Fena

Najbolji atletičar Bosne i Hercegovine u protekloj sezoni Zeničanin Mesud Pezer izjavio je u srijedu da je njegov glavni cilj Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu, koje je na programu 3. marta i Svjetsko prvenstvo na otvorenom u Dohi.

  Nakon mjesec i po dana priprema novi balkanski dvoranski rekorder u bacanju kugle istakao je da će naredne godine šampionat svijeta biti održan nešto kasnije, početkom oktobra, pa će ovo biti i nešto duža sezona nego sve dosadašnje.

"Nadam se da ću formu tempirati za ova dva takmičenja", rekao je Pezer, najavivši da će 30. novembra otputovati u Švedsku, gdje će trenirati pod nadzorom islandskog trenera Vestejna Heifstensona.

Osim dvoranskog EP-a i SP-a na otvorenom, Mesud Pezer je kazao kako želi nastupiti na svim velikim mitinzima, ali to će zavisiti i od rezultata koje bude postizao.

"Prošle sam sezone na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu bio peti, s dužinom 21,15 metara, što je dužina novog bh. i balkanskog dvoranskog rekorda, čime sam pokazao da pripadam svjetskoj eliti. Nažalost, zbog manje povrede na otvorenom nisam ponovio tu dužinu (20,79 m), mada je normalno da mi atletičari na otvorenom postižemo bolje rezultate nego u dvorani".

"H'ajmo zajedno po nove medalje“, naziv je spota koji je danas na pres-konferenciji promovisan, a kojim Pezerov marketinški tim nastoji osigurati što bolje uslove za pripreme i nastupe.

Pezer je produžio sponzorski ugovor s kompanijom PP "Salčinović“ iz Zenice, čiji je predstavnik Nasir Salčinović istakao kako im je čast što mogu podržati aktivnosti mladog bacača kugle.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC