• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija bez rešenja za brzu i snažnu Rusiju!

Autor mondo.rs

Srbija poražena od Rusije u meču 3. kola Grupe 1 na Evropskom prvenstvu za rukometašice u Francuskoj.

 Rukomet Evropsko prvenstvo - Srbija - Rusija 25-29 Izvor: MN PRESS

Srbija je imala veliku priliku da pobedom protiv Rusije, u prvoj utakmici druge faze na Evropskom prvenstvu za rukometašice, napravi ogroman korak ka polufinalu i da praktično u naredna dva meča protiv Crne Gore i Francuske pokuša jednim trijumfom i da stigne do četiri najbolje na Starom kontinentu.

Ali, Rusija je demonstrirala snažan i brz rukomet i zasluženo pobedila 25:29 (16:13).

Odlično su "orlice" počele, igrale hrabro, čvrsto, raznovrsno i borbeno. Međutim, greške koje su napravile propustivši priliku da pobegnu na plus dva početkom 20. minuta, kao da su ih demoralisale. Rusija je ušla u seriju kontri i svaku završavala golom. I samo četiri minuta posle naše šanse – povele sa "plus pet".

Tu razliku nisu uspele da nadoknade do kraja utakmice. A, bilo je prilika…

Najbolja je propuštena na početku drugog poluvremena. Istom igrom kao i na startu utakmice, Obradovićevim tim uspeo je da stigne do 15:17 i 16:18. Dobila je Srbija isključenje i penal, ali Jelena Lavko ga nije iskoristila.

Nakon te šanse, kola su opet krenula nizbrdo i pobednik je vrlo brzo bio poznat. Doduše, Srbija je protiv sebe u ovom trenutku verovatno imala i najbolju selekciju na planeti, aktuelnog olimpijskog šampiona i prvog favorita za zlato, koja je u grupi sa Crnom Gorom i Francuskom skupila maksimalan broj bodova.

Oba tima napravila su veliki broj tehničkih grešaka, ali su "orlice" imale jednu više 19-18. Svoje propuste u napadu, Ruskinje su nadoknadile prepoznatljivom atomskom odbranom. Mi takvog aduta večeras nismo imali.

Najbolji strelac prvenstva i Srbije, Katarina Krpež-Šlezak i protiv Rusije je bila prvi golgeter Obradovićevog tima sa sedam golova. Jovana Stoiljković je postigla pet, Dragana Cvijić, Dijana Radojević, Jelena Lavko, Dijana Števin i Andrea Lekić po dva, dok su po jedan postigle Sanja Radosavljević, Tamara Radojević i Slađana Pop-Lazić.

Darija Dmitrijeva je sa sedam golova bila prvi strelac Rusije. Ana Vjakireva je postigla šest, Julija Managarova četiri…

Ruski golmani imali su tri odbrane više od Katarine Tomašević i Marije Čolić.

Srbija u naredna dva meča ne sme da izgubi nijedan bod. Već u ponedeljak od 21 sat sastaje se sa Crnom Gorom, a dva dana kasnije i sa Francuskom.

Izvor: MN PRESS


ŠVEDSKA - FRANCUSKA 

Zanimljivo je bilo u nedelju posle podne u Nantu na Evropskom prvenstvu za rukometašice.

I dok "orlice" čekaju da konačno odigraju prvu utakmicu u Grupi 1, Švedska i Francuska su završile drugi meč i to bez pobednika 21:21 (14:11).

Skandinavke su bile nadomak trijumfa, vodile su ceo meč, ali su u poslednja dva minuta ispustile prednost, promašile napad za pobedu i dozvolile da ih u zadnjoj sekundi spasava Filipa Iden, fantastičan golman, koja je utakmicu završila sa 14 odbrana. Supruga srpskog fudbalera Igora Pavlovića, Siraba Dembele Pavlović je napala s levog krila, ali je Iden odlično zatvorila uglove i zaustavila udarac trofejne i iskusne rukometašice.

Izabel Gulden bila je najefikasnija u reprezentaciju "tri krune" sa šest golova, dok su po tri postigle Olivija Melgard, Džamina Roberts i Hana Blomstrad.

U ekipi Francuske istakle su se legendarna Aleksandra Lakraber sa pet i Orlan Kanor sa četiri pogotka.

GRUPA 1

Danska – Francuska 23:29, Švedska – Crna Gora 28:30, Švedska – Francuska 21:21, Srbija – Rusija 25:29, 10. decembar: Danska – Rusija (18.00), Srbija – Crna Gora (21.00), 12. decembar: Danska – Crna Gora (15.45), Švedska – Rusija (18.00), Srbija – Francuska (21.00)


TABELA:

1. Rusija 3 3 2 2 6
2. Francuska 4 2 1 1 5
3. Švedska 4  1 1 2  3
4. Srbija 3  1 0 2  2
5. Crna Gora 3  1 0 2  2
6. Danska 3  1 0 2  2

SRBIJA - RUSIJA

SRBIJA: Tomašević, Čolić, Radosavljević, Krpež Šlezak, Lekić, Števin, Lavko, Kovačević, Nikolić, T. Radojević, Pop-Lazić, D. Radojević, Vukajlović, Stoiljković, Cvijić, Dmitrović.

RUSIJA: Sedojkina, Trusova, Kuznjecova, Kočetova, Dmitrijeva, Sen, Vjakireva, Sudakova, Samokina, Makejeva, Malašenko, Skorobogatčenko, Petrova, Frolova, Snopova.


IZ MINUTA...

KRAJ - 25:29!

22:28
(55')... Neverovatan je broj tehničkih grešaka oba tima, s tim što Rusija sve to kompezuje snažnom odbranom.

Ništa ne ide u igri srpskog tima...

20:26
(47') Raste prednost Rusije...

17:22 (42') Dijana Števin uspeva da prekine crnu seriju u napadu. Ali, sada moramo odbranu da pojačamo. Ne ide… Čini se da je Obradović zakasnio sa tajmautom!

16:20 (40') Marija Čolić brani penal! Vrlo važan momenat… Ne vredi, okovale su nas tehničke greške. Imala je Srbiju sjajnu šansu za priključak. I odmah dolazi do pada koncentracije u odbrani, dovoljno da Ruskinje solo akcijama kreću u prodor i prolaze.

16:18 (37')Vjakireva je sigurna, imamo penal i isključenje. Lavko ga ne koristi. Šteta… To su te prilike koje u ovakvim utakmicama ne smemo da propuštamo. Imamo minut i 15 dve igračice više. Tamara Radojević sa crte za 16:18. Ne koristimo zicere, neverovatno!

15:17 (35') Darija Dimitrijeva postiže peti gol. Tako je počelo drugo poluvreme. Dva neiskorišćena napada, dobra odbrana, pa gol Dragane Cvijić. Kontra i Sanja Radosavljević smanjuje na "minus dva".

- Bilo je odlično 20 minuta, propustile su Srpkinje dve šanse da povedu "plus dva", a onda su kola krenula nizbrdo. Ipak, pred oslazak na odmor usledilo je buđenje... Neka se nastavi u drugom poluvremnu. Idemo devojke!

13:16 POLUVREME Dijana Števin u pravom momentu postiže prvi gol na EP, a Radojević iz kontre promašuje zicer. Ovo ubija, demorališe, ali ima još puno da se igra. Nekoliko čudnih odluka sudija iz Španije. Izgubile su Srpkinje deset, a Ruskinje devet lopti.

12:16 (28') Krpež Šlezak prekida seriju, a Vjakireva baca na desno krilo, gde je neumoljiva Managarova. Samo Krpež Šlezak nas drži u igri, ali ne vredi. Ruskinje su probušile srpsku odbranu i sada lako završavaju napade. Lavko iz penala smanjuje na "minus četiri".

9:14 (24') Kuznjecova nas sa dva gola približava tački bez povratka... Za par minuta su nas demolirale, prebrzom igrom, koju ne možemo da ispratimo.

- Gubimo ritam, gubimo konce utakmice, Rusija vodi 13:9 i ima loptu!

9:12 (23') U 22. minutu Darija Dmitrijeva je postigla gol za "plus dva". Odmah je reagovao Ljubomir Obradović, selektor Srbije, kako bi smirio svoje igračice. Puno propuštenih prilika, ali protiv granitne odbrane Rusije. Doduše, i Srpkinje igraju jako u defanzivi, ali su mnogo lopti poklonile rivalkama, koje su to po pravilu iz kontri koristile. Opet je Dmitrijeva iskoristila grešku u napadu i iz ko zna koje kontre povećala prednost Rusije.

9:10 (21') Strašan meč gledamo u Nantu! Kaća Tomašević uliva samopouzdanje svojim odbranama, a Cvijić u saradnji sa saigračicama donosi novo izjednačenje iz kontre. Mi ne koristimo napad za vođstvo, to čini Managarova. Projektil Jovane Stoiljković sa devet metara. I još jedan napad za prednost ne završavamo onako kako smo želeli. Rusija ima ubitačnu kontru.

7:8 (17')Ana Sen je isključena, višak na levom krilu za Radojević. Međutim, Elizabeta Malašenko se lepo snalazi na crti i vraća prednost Rusiji. Dosta sreće za Jovanu Stoiljković, od stative, golmana u mrežu! I Dmitrijeva je odlično ušla u utakmicu, njen novi gol.

5:6 (14') Dragana Cvijić "seče" napad Rusije, a onda poklanja loptu. Ana Vjakireva to koristi, a odmah zatim i Julija Managarova prekida napad Srbije i postiže gol. Neverovatno šta nisu iskoristile naše devojke. Konačno Krpež Šlezak! Rezultat je 5:5. Vjakireva je u seriji…

- Lepo proigravamo na crtu, gde protivnice nemaju rešanja nego da grubo fauliraju. Nažalost, Kaća ne koristi prvi penal na prvenstvu. Sada je i prestupila. Šteta, imali smo napad sa dva igrača više.

4:3 (10') Andrea Lekić dobija prvo isključenje, međutim Ruskinje prave probijanje, lepo udvajanje u bloku. Evo i isključenja sa Rusiju. Snage su izjednačene… Lavko dobija sedmerac i dovodi Ruskinje do novog isključenja. Kaža Krpež Šlezak još jednom je sigurna.

3:3 (8') Jovana Stoiljković fintom diže odbranu i rutinski završava sjajnu solo akciju. Ruskinje prvi sedmerac ne koriste, brani Katarina Tomašević, ali se lopta vraća u ruke Dariji Dmitrijevoj za 3:2. Neće nas gol… Evo ga, Dijana Radojević iz kontre za 3:3.

1:2 (4') Utakmicu je 27. golom na šampionatu otvorila Katarina Krpež Šlezak, golom iz penala. Ali, odmah je uzvratila snažna Ana Sen.  Ne koristima dva napada, Rusija jedan. Ana Vjakireva pogađa za vođstvo Ruskinja. 

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

mico

Od veceras smo zadnji u ovoj grupi..igra dr.pol.bez Lekic a bili smo prisli na 1 razlike!Cudno...sta reci?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC