• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportista godine u BiH: Džeko, Klepić ili Pezer

Autori mondo.ba Autori Fena

"Ova sportska godina nije obilježena pretjerano značajnim rezultatima i dostignućima naših sportista", kaže potpredsjednik žirija.

 Izbor sportiste godine u BiH u 2018. Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Manifestacija Izbora sportiste godine Bosne i Hercegovine, koji organizuju banjalučke "Nezavisne novine" i BHT-a, po 18. put će biti održana u ponedjeljak 17. decembra u Sarajevu.

Odluka o najboljim sportistima BiH bit će potvrđena na posljednjoj sjednici Žirija, neposredno pred sam početak manifestacije.

Urednik sportske rubrike "Nezavisnih novina" Goran Karać danas je na pres-konferenciji kazao da tom manifestacijom žele da izraze podršku najboljim bh. sportistima.

"Pozvao bih sve sutra uveče da podržimo naše sportiste, neka to bude veče sporta i dobrih vibracija. Želimo da još jednom pozdravimo sportiste, da se svi zajedno prisjetimo njihovih ovogodišnjih rezultata, da im još jednom pošaljemo poruku da smo uz njih i da će tako biti i ubuduće", rekao je Korać.

Urednik sportskog programa BH Radija 1 i potpredsjednik žirija Adnan Ljubović izajvio je da je i ove godine žiri bio u respektabilnom sastavu u kojim su bivši sportisti, sportski radnici, predstavnici Olimpijskog komiteta BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH te medija.

"Žiri je održao tri sjednice u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci, a sutra na posljednjoj potvrdiće sve odluke koje su donesene na prehodnim sjednicama. Ova sportska godina nije obilježena pretjerano značajnim rezultatima i dostignućima naših sportista, tako da je bilo dosta teško izabrati najbolje u 12 kategorija. U pojedinim kategorijama i nije bilo nekih dilema. Ono što je bitno napomenuti sve odluke, kao i ranijih godina, donesene su konsenzusom članova žirija i nije bilo preglasavanja. Žiri je ove godine imao taj kapacitet da može kompetentno odlučuvati o najboljim. Nadam da smo došli do onih imena koja zaslužuju da budu nagrađena", kazao je Ljubović.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U glavnim kategorijama, za najboljeg sportistu BiH u konkurenciji su: fudbaler Edin Džeko, karatista Ivan Klepić i atletičar Mesud Pezer, a za najbolju sportistkinju košarkašica Marica Gajić, džudistkinja Larisa Cerić i karatistkinja Ivona Ćavar.

U konkurenciji za ekipu godine su ostali: ženska košarkaška reprezentacija BiH, fudbalska reprezentacija BiH i teniska Dejvis kup reprezetacija BiH, dok u kategoriji za najboljeg bh. trenera godine konkurišu: Branislav Crnogorac (džudo), Robert Prosinečki (fudbal) i Blaž Slišković (fudbal).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC