• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tajger sebi zaradio dva, a kladiocu jedan milion

Autor mondo.rs

Legendarni golfer posle 14 godina je ponovo osvojio Masters, prvo od četiri najveća takmičenja u sezoni.

Tajger Vuds u nedelju se u velikom stilu vratio u vrh svetskog golfa.

U Džordžiji je osvojio Masters, jedno od četiri najvažnija takmičenja u sezoni - čak 14 godina nakon poslednjeg trijumfa na istim tim terenima, a 11 godina po osvajanju US opena, što je bio poslednji vrhunski rezultat u njegovoj karijeri.

Sa ukupno 15 velikih titula u periodu od 22 godine, Vuds se približio Džeku Niklausu, koji je od 1962. do 1986. nanizao 18 trofeja i može se uporediti sa onim što Rodžer Federer predstavlja u tenisu.

Tajger je 2008. bio u poziciji da ubedljivo potuče taj rekord, ali su ga lični problemi i četiri operacije leđa skrenuli sa puta.

"Pre par godina nisam mogao da uradim ništa sa svojim telom i onda sam obavio operaciju koja mi je omogućila da vodim normalan život. Posle nekog vremena, shvatio sam da i dalje mogu lepo da zamahnem štapom. Moje telo nije bilo isto, ali ruke jesu. Dobiti priliku da se vratiš na ovakav način je fantastično i ovo je sigurno jedna od mojih najvećih pobeda", rekao je 43-godišnji Vuds.

Za petu pobedu na Mastersu nagrađen je novčanom premijom u iznosu od 2,07 miliona dolara, a otprilike upola toliko doneo je čoveku koji je verovao u njega i u jednom kasinu u Las Vegasu uložio 85.000 dolara.

Kvota na Vudsa bila je 14, tako da će neimenovani hazarder (ili dobar poznavalac golfa!) od "Vilijama Hila" dobiti isplatu od 1,19 miliona dolara, najveću u istoriji te kladionice kada su u pitanju opklade na golf takmičenja.

"Sjajno je videti da se Tajger vratio. Ovo je bolan dan za nas, ali veliki za golf",prokomentarisali su iz "Vilijam Hila".

Predstavnik kladionice "SuperBuk", koja je na pobedu Vudsa nudila kvotu 12, ocenio je da bi prema njegovoj statistici poslednjih godina, adekvatna kvota bila 25, ali da je zbog Tajgerovog imena i renomea bila dvostruko manja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC