• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derventa open: Pobjednici iz Brčkog i Banjaluke

Autor mondo.ba

Luka i Nenad Šormaz iz Brčkog po četvrti put osvojili turnir, dok je Banjalučanka Tamara Đapa treći put stigla do trofeja, ali sa različitim saigračicama.

Pobjednici jubilarnog 20. turnira u odbojci na pijesku "Derventa open 2019" u muškoj konkurenciji su braća Šormaz, Luka i Nenad, iz Brčkog, dok su kod djevojaka najbolje bile Tamara Đapa i Marijana Savić iz Banjaluke.

Šormazi su u polufinalu bili bolji od paraMarko Milovanović/Amar Brodlić (Pelagićevo/Brčko) sa 2:0 (21:19; 21:15), dok su u drugom polufinalu snage odmjerile dvije ekipe iz Srbije. Par Uroš Stojilović/Nikola Kustudić (Beograd) sa 2:1 (13:21; 24:22; 15:13) bio je bolji od para Haris Prtinac/Ensar Zečić (Novi Pazar).

U borbi za treće mjesto uspješniji su bili Milovanović i Brodlić koji su sa 2:1 (21:12; 19:21; 17:15) savladali Novopazarce.

Braća Šormaz u finalu su sa 2:0 (21:17; 21:17) savladali par iz Beograda, te tako četvrtu godinu u nizu osvojili derventski turnir.

U prvom polufinalu kod djevojaka par Anđelka Radišković/Milana Božić (Doboj/Modriča) bio je bolji od tandema Ljubica Šarkanović/Zorana Makivić (Pelagićevo/Derventa) sa 2:0 (21:11; 21:19), dok su u drugom polufinalu Tamara Đapa i Marijana Savić savladale domaći par Jelenu Šakotić/Maju Živković sa 2:0 (21:15; 21:19).

Dervenćanke su zanimljivom meču za treće mjesto savladale par Šarkanović/Makivić sa 2:1 (21:19; 17:21; 15:11), dok su Banjalučanke u finalnom meču sa 2:0 (21:18; 23:21) bile bolje od Radišković/Božić. Inače, Tamara Đapa je po treći put osvojila derventski turnir, ali sa različitim saigračicama.

Ovogodišnji turnir u Derventi koji je igran u okviru Prvenstva BiH okupio je 18 ekipa, a direktorka turnira Milka Gavrić Zelenika istakla je da je čast dugi niz godina učestovati u organizaciji ovog turnira.

"Ove godine obilježili smo jubilej, tačnije, 20 godina smo na istom mjestu u isto vrijeme, što je velika čast. Posebno želim da naglasim da je ovo bio vrh odbojke u BiH, da su se na terenima nalazili reprezentativci i u muškoj i u ženskoj konkurenciji", istakla je je Gavrić Zelenika.

Organizator turnira bio je Odbojkaškiklub Derventa, a generalni pokrovitelj opština Derventa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC