• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KKI Vrbas danas obilježava 17 godina postojanja

Autor mondo.ba

Banjalučki klub osnovan 12. jula 2002. godine, a od tad do danas izrastao je u gradski brend.

Košarkaški klub invalida Vrbas iz Banjaluke danas obilježava 17 godina postojanja!

Sportska priča ovog uspješnog kolektiva iz grada na Vrbasu krenula je da se ispisuje na Petrovdan 2002. godine, a glavni ''krivac'' za osnivanje kluba je Marinko Umičević, koji danas obavlja ulogu predsjednika Upravnog odbora kluba.

Podršku za formiranje selekcije imao je u liku kasnijeg kapitena Gorana Krsmanovića, koji je preminuo u 2008. godine u 36. godini života nakon iznenadne i teške bolesti, a ''obje ruke'' za ideju da se osnuje KKI Vrbas digli su i Luka Jeličić i Slavko Šimić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Kako su mjeseci ali i godine prolazile, tako je rastao i KKI Vrbas, da bi danas postao brend Grada i jedan od najuspješnijih klubova u regionu, ali i u Evropi.

''Početak je bio težak i još se sjećam prve utakmice koju smo dobili protiv Maribora sa 6:2. Danas naša ekipa postiže preko stotinu poena, a mogu da kažem da sam izuzetno ponosan na sve ono što su igrači na terenu ostvarili. Podatak da smo šest godina uzastopni osvajači NLB lige, potom šestostruki šampioni BiH, četiri puta slavili smo u Kupu BiH, bili smo peti na fajnal-foru Evrolige 3, sedmi na završnom turniru Evrolige 2...  Bili smo domaćini Čelendž kupa te kvalifikacionog turnira Evrolige 3 i Evrolige 2 i uvijek smo dobijali najveću ocjenu za organizaciju pomenutih takmičenja'', rekao je Umičević povodom jubileja, istakavši da postoji mogućnost da klub organizuje fajnal-for Evrolige 2, a otvorena su i vrata igranja Evrolige 1, ali...

''Teško da ćemo sve to prihvatiti jer imamo problema sa nedostatkom novčanih sredstava. Razgovaraćemo sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem koji je uvijek bio uz nas kao i ministarkom za sport u Vladi Republike Srpske Sonjom Davidović kako bismo vidjeli šta i kako dalje'', istakao je Umičević.

Sa institucijama kako gradskim, tako i republičkim, klub je do sad imao veoma uspješnu saradnju.

''Redovno su pomagali rad kluba i ovim putem se najiskrenije zahvaljujemo gospođi Željki Cvijanović kao i gospodinu Igoru Radojičiću koji su uvijek imali razumijevanje za naše probleme, a pomagao nam je i Milorad Dodik'', naveo je Umičević, naglasivši da će uskoro biti objavljena dopuna klupske monografije, koja će obuhvatiti period od 2015. godine do danas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC