• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama, pa remi sa Crnom Gorom!

Autor mondo.rs

Na startu Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, Srbija se sa sedmoricom debitanata protiv favorizovane Crne Gore predstavila u vrlo dobrom izdanju. Da nije bilo pada u trećem dijelu, Srbija je lako mogla i do punog učinka. Čudno suđenje.

 Srbija-Crna-Gora-10-10-na-Svjetskom-prvenstvu-u-vaterpolu Izvor: MN PRESS

Srbija - Crna Gora 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1) na početku Svjetskog vaterpolo prvenstva u Južnoj Koreji.

Predvođeni Dušanom Mandićem i Strahinjom Rašovićem (po četiri gola), podmlađeni srpski tim mogao je do trijumfa protiv Crne Gore. I ovako je dobro!

Početak je bio odličan. Potpuna kontrola igre, brzo vođstvo od 2:0, golovima Strahinje Rašovića i Miloša Ćuka, pa 4:1, da bi Crna Gora, koja je u jednom momentu imala neuspješno dvojicu igrača više, uspjela da minus svede na jedan gol.

U drugom dijelu srpski igrač više je bio besprijekoran. Golovi Nikole Dedovića i Mandića za 6:3. Trgla se Crna Gora i ponovo pred odmor se vratila igru gubivši 6:5.

Treći dio, tačnije druga polovina su bili loši. Srbija se golovima Strahinje Rašovića pa Save Ranđelovića odvojila na 8:6, da bi u posljednja četiri minuta rival napravio preokret. Kod 8:7 je poništen gol Ognjena Stojanovića što je izazvalo nezadovoljstvo a kod 8:8 je, u polasku u kontru, dosuđen prekršaj Jakšiću i Crna Gora je prvi put povela 9:8, 34 sekunde pre kraja treće četvrtine preko Đurđića.

U ovom dijelu Srbija nije imala nijednom igrača više a Crna Gora dva puta i još jednom dva igrača više.

Drašković je na pet i po minuta prije kraja donio Crnoj Gori dva gola viška - 10:8. Rističević je poslije bio sjajan na golu sa igračem manje, a Dušan Mandić je, dobivši duel, sa Aleksandrom Ivovićem smanjio na 10:9 (2,35) i tada je počela drama.

Lazić nije iskoristio zicer. Srbija je dobila posljednji napad 32 sekunde prije kraja, zatim prvi put dva igrača više, što je odlični Strahinja Rašović pretvorio u izjednačenje. U posljednjem napadu je i Crna Gora imala igrača više ali je Ivovićev šut završio pored gola.

"Nije ovo pravo vrijeme za vaterpolo kakav igraju Srbija i Crna Gora. Mi smo kontrolisali utakmicu do sredine trećeg dijela kada je uslijedio pad. Rival je preokrenuo rezultat ali smo individualnim kvalitetom uspjeli da izjednačimo i to je najrealnije", rekao je selektor Dejan Savić.

Novinare je zanimalo kakav stav o suđenju ima srpski selektor: "Nemam komentar".

Kapiten Miloš Ćuk je izrazio žaljenje zbog toga što je izboren samo remi:

"Poklonili smo im bod, mi smo jurili rezultat zbog loše treće četvrtine. Naravno u lošem terminu prve utakmice i ne može sve da funkcioniše kako treba. Treba nam malo vremena da 'svarimo' treninge i da imamo brzinu i plovnost. Super je što su debitanti osjetili takmičenje. Nije im lako a sada će sve biti bolje. Imamo samopouzdanje pred ono što nas čeka".

Gol za remi je postigao Strahinja Rašović:

"Nije to važno, bitno je da smo ostvarili dobar rezultat. ovo je rezultat igre cijelog tima. Naša energija van bazena se pokazala u igri. Sljedeći put će neko drugi biti uspješan. Pribojavao sam se pada, oni su svjetska ekipa i sigurno da za nas u ovom sastavu nije bilo lako. Sada smo skinuli teret, možda je bio i strah od pobjede. Najbitnije je da nismo pali kada smo gubili sa dva gola. Na kraju smo stigli do boda".

- STATISTIKA -

Igrač više: Srbija 5 (3), Crna Gora 11 (4).
Dva igrača više: Srbija 1 (1), Crna Gora 2 (0).

SRBIJA: Rističević, Mandić 4, V. Rašović, Ranđelović 1, Ćuk 1, Lazić, Vico, Dedović 1, Jakšić, Drašović, Stojanović, S.Rašović 4, Dobožanov.

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 2, Radović 2, Petković, Čučković, Ukropina, Janović 2, Đurđić 2, Ivović 1, Spaić, Drašković 1, Murišić, Kanlić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC