• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Litvanska Švijesa ponovo stiže u BiH!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Litvanci, koji su prošle sezone gostovali banjalučkom Borcu, u drugom kolu EHF Čelendž kupa sada će igrati protiv Vogošće.

 RK Vogošća - Švijesa EHF Čelendž kup 2019 2020 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Današnjim žrijebom EHF Čelendž kupa odlučeno je da rukometaši Vogošće u drugom kolu igraju protiv litvanske Švijese, kluba koji je prošle sezone u osmini finala istog takmičenja bio rival banjalučkom Borcu.

"Crveno-plavi" da su slavili u oba meča, prvo 29:16 u Vilnjusu, a zatim 23:22 u svom "Boriku".

Prvi meč Vogošća će 5. oktobra igrati u Vilnjusu, dok je revanš sedam dana kasnije.

"Možemo biti zadovoljni žrijebom. Prošle sezone Borac m:tel uspio je, možemo tako reći, lagano da ih eliminiše sa dvije pobjede, tako da nam to daje za pravo da ćemo i mi proći. Otežavajuća okolnost je da nas čeka daleko putovanje i veliki troškovi, ali riješićemo i to", rekao je za MONDO predsjednik Vogošće Fetah Kadrić.

Prvi čovjek Vogošćana uvjeren je da će sve potrebne informacije dobiti od Banjalučana, što će im i te kako olakšati pripremu ovog dvomeča.

"Protivnika u ovom trenutku ne poznajemo. Pokušaćemo od naših sportskih prijatelja iz Banjaluke da dobijemo što više podataka, jer, iako to djeluje daleko, 5. oktobar je blizu. Vrlo brzo će vrijeme proći, tako da moramo biti spremni", istakao je Kadrić, dodavši da će u klubu razmisliti da, zavisno od kalkulacija troškova, Litvancima ponude da obje utakmice budu odigrane u Vogošći ili Vilnjusu.

"Stanje u bh. rukometu je nažalost takvo da moramo razmišljati i o cijenama putovanja i svemu ostalom što ide uz to", zaključio je Kadrić.

Dodajmo i da je Sloga iz Doboja saznala rivala. Biće to bjeloruska ekipa Mašeka. Treći bh. predstavnik, Gračanica, u takmičenje se uključuje od trećeg kola, a rivala će saznati na žrijebu 15. oktobra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC