• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doktor upozorio: Marej hitno da prekine karijeru, mnogo rizikuje!

Autor mondo.rs

Specijalista klinike u Cirihu, doktor Han Ridiger, izjavio je da bi Škot mogao da ima katastrofalne posledice ukoliko nastavi profesionalnu tenisku karijeru

Endi Marej je početkom godine odlučio da obavi hiruršku intervenciju i ugradi veštački kuk, nakon višegodišnjih problema i jakih bolova. Šest meseci kasnije vratio se tenisu, najpre u dublu, a potom i u singlu, a nedavno je osvojio i prvi pehar.

Bivši broj jedan svetskog tenisa veruje da i dalje može da igra na visokom nivou, a specijalista sa klinike u Cirihu, doktor Han Ridiger, upozorio ga je da mnogo rizikuje.

Možda će vas zanimati

Ridiger je poručio Mareju da treba odmah da prestane da se bavi tenisom, jer bio mogao da dobije trovanje kobaltom ukoliko bude nastavio da igra.

"Da budem iskren, ne bih ni pomislio da je posle takve operacije moguće vratiti se sportu. To zaista izgleda kao nemoguća misija, a Marej mnogo rizikuje".

Specijalista je objasnio kolikoj se opasnosti tačno izlaže olimpijski šampion iz Londona i Rio de Žaneira.

"To je poznati metod. U ugrađenoj metalnoj protezi dve površine se trljaju jedna o drugu. Pre deset godina je takav metod korišćen u Švajcarskoj, često sa katastrofalnim posledicama. Takve intervencije trajno oštećuju telo", rekao je Ridiger za švajcarski "Blik".

On je dodao da tako može da dode do trovanja krvi.

"Pokreti koji se prave pod tim protezama izuzetno su štetni. Može doći do ozbiljnih oštećenja kosti, nervnog sistema. A kod njega je to još rizičnije jer je profesionalni igrač. Dobijao sam zahteve da radim takve operacije, ali taj metod ne koristim i ne preporučujem nikome", zaključio je Ridiger.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC