• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španija u finalu, Srbija saznala potencijalnog protivnika

Autor mondo.rs

Pobjednik meča za treće mjesto sa Svjetskog prvenstva biće rival Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

 Spanija-u-finalu-Svjetskog-prvenstva-rukomet-Norveska-potencijalni-protivnik-Srbija-ceka-bronzane Izvor: MN PRESS

Selekcija Španije uspjela je, sjajnom igrom u drugom delu meča, da stigne do finala Svjetskog prvenstva za rukometašice. U drugom polufinalnom susretu bile su uspješnije od Norveške 28:22.

Tako će selekcija sa Iberijskog poluostrva imati priliku da se osvajanjem šampionata direktno plasira u Tokio. Za razliku od njih, Norvežanke već sada znaju da će morati da igraju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, možda čak i protiv Srbije.

Možda će vas zanimati

Meč koji su Španija i Norveška danas igrale u Kumamotou bio je izuzetno neizvjestan, posebno u prvom dijelu. Onako kako i treba da izgleda polufinale Svjetskog prvenstva, sa puno tenzije i sa mnogo rezultatske neizvjesnosti.

Imale su djevojke iz Španije prednost od četiri gola tokom tog dijela susreta, ali se na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom, 13:13. Otpor Norvežanki počeo je da se slama početkom drugog dijela, a one su veoma brzo ponovo ostale u rezultatskom zaostatku.

Tako je prednost Španije, učesnika finalnog meča, rasla do kraja utakmice i na maksimalnih +8 za njihov tim. Tek u samom finišu meča, razlika je spuštena na šest golova.

Utakmicu su obilježile dvije rukometašice Španije, Kabral sa sedam i Rodrigez sa šest postignutih pogodaka, dok kod Norvežanki nijedna igračica nije tresla mrežu više od pet puta.

Španija će u finalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Holandije, koja je ranije danas izašla na kraj sa Rusijom. To znači i da će Rusija protiv Norveške voditi borbu za treće mjesto na ovogodišnjem turniru.

Pored bronzane medalje, treće mjesto na Svetskom prvenstvu donosi i kvalifikacionu grupu sa Srbijom. Pobjednik tog meča će se protiv Mađarske, Kine i Srbije boriti za jednu od dvije vize za Olimpijski turnir u Tokiju naredne godine.

Srpske rukometašice su na ovogodišnjem Svgetskom prvenstvu već odmgerile snage sa Norveškom. Još u onoj prvoj fazi takmičenja, Norveška je bila bolja od Srbija rezultatok 28:25. Ukoliko dođe do ponovnog susreta, Srpkinje će imati priliku revanš protiv jedne od najjačih svjetskih ekipa.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC