• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP u vaterpolu: Srbija kao Bjern Borg na Vimbldonu 1980. godine

Autor mondo.rs

Srbija u utorak igra prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti protiv Rusije. Ako i peti put uzastopno osvoji titulu prvaka Evrope izjednačiće rekord Mađarske prije Drugog svetskog rata.

 EP u vaterpolu: Srbija kao Bjern Borg na Vimbldonu 1980. godine Izvor: MN PRESS

Srpski vaterpolisti su na pragu jednog od najvećih uspjeha u istoriji vaterpola. Ako na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, koje počinju danas, i peti put UZASTOPNO, osvoji zlatnu medalju, srpska vaterpolo reprezentacija izjednačiće rekord najvećeg ruvala - Mađarske, s tim da su Mađari pet puta zaredom bili prvaci Evrope pre Drugog Svjetskog rata, maltene prije 100 godina!

Prednost Srbije bi mogla da bude rasterećenost, jer je, osvajanjem Svjetske lige već obezbijedila plasman na Olimpijske igre 2020. godine, ali je problem u tome što mnoge rerezentacije, ne samo što žele "olimpijsku vizu", već i žele "srpski skalp".

Možda će vas zanimati

Srbija je u B grupi, prvi rival u utorak od 17.30 sati biće Rusija, a potom slijede dueli sa Rumunijom (16. januara) i Holandijom (18. januara).

Ako ne bude velikih iznenađenja, srpski tim će kao prvi u četvrtfinale, gde je u 22. januara "projektovani rival" Mađarska ili Španija.

"Favorit smo u grupi i već razmišljamo kako da, ako budemo prvi, iskoristimo one slobodne dane da za četvrtfinale, ostanemo u ritmu, a takođe gledaćemo šta rade naši potencijalni protivnici Mađari i Španci koji zaslužuju samo respekt. Imamo, naravno, motiv, na to nas obavezuju i tradicija i rezultati. Ne razmišljam o petoj uzastopnoj tituli kao takvoj. Gledao sam film o čuvenom susretu Bjorna Borga i Džona Mekinroa u finalu Vimbldona. Borg je tada rekao da ako pobijedi peti put uzastopno onda ulazi u istoriju. U suprotnom one četiri osvojene niko neće da pamti", izjavio je Savić uoči početka EP.

Borg je uspio, u finalu Vimbldona 1980. godine pobijedio je Mekinroa i osvojio peti Vimbldon u nizu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC