• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbija protiv ostatka sveta - i Novak dobija!": Englezi pisali o Đokoviću!

Autor mondo.rs

Endrju Kestl, poznati britanski novinar, pisao je o još jednom finalu koje je Novak Đoković dobio "na srce".

 Novak-Djokovic-Srbija-protiv-ostatka-sveta-komentar-novinar-Metro Izvor: Guliver/Quinn Rooney/Getty Images

Novak Đoković u dosadašnjem delu karijere igrao je 26 finala grend slem turnira i teško je prisetiti se onih u kojima je imao publiku na svojoj strani.

Ako je za rivala imao Rafaela Nadala ili Rodžera Federera, publika je gotovo jednoglasno bila na strani dvojice njegovih najvećih rivala, dok se u Australiji, gde je rekorder po broju osvojenih "slemova", desilo da publika većinski navija za Dominika Tima.

Možda će vas zanimati

Da li zbog simpatija prema austrijskom teniseru, želi za prekidom dominacije "velike trojke" ili zbog toga što ne žele da Đoković stigne Nadala i Federera - procenite sami.


Upravo je u ključnim momentima petog seta u Melburnu najupečatljiviji bio kadar jednog od navijača Novaka Đokovića koji se pojavio u šaljivoj majici "Serbia Agaist the World" (Srbija protiv ostatka sveta) koja je ubrzo postala viralna na Internetu.

To nije promaklo novinaru Endrjuu Kestlu, koji piše za najtiražnij engleski list "Metro", koji je baš tako i naslovio svoj komentar finala Australijan opena.



"Srbija igra protiv ostatka sveta - i Novak pobeđuje", naslov je koji je izabrao Kestl za tekst u kom je podsetio na triler Đokovića i Tima, kao i na reči srpskog tenisera koji je svoju želju za pobedom opisao mentalitetom koji je stvoren zbog okolnosti u kojima je odrastao.

"Kada ste vi i vaša porodica čekali u redu za hleb i mleko, nije tako važno što gubite u teniskom meču 2:1. Srpsko zbog krize na Balkanu tokom devedesetih je bila za nas vest, ali tragedija za mnoge druge. Za Đokovića to je bio važan korak u odrastanju. Njegove vrednosti su formirane iskustvom NATO bombradovanja, etničkim čišćenjem i nesigurnošću. Imao je slabiju podršku od Austrijanca u finalu, ali je to svejedno bila njegova snaga koja je dolazila od srpskih gasterbajtera u Australiji, a jedan od njih je nosio i majicu 'Srbija protiv ostatka sveta'".

Kestl je podsetio na Novakovu mentalnu snagu i dodao je da je bio dominantna figura u najvećem broju mečeva koje je odigrao sa Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom i Endijem Marejem.


"Sada se vratio na 1. mesto na ATP listi, došao je do 17. grend slema i samo je na dva i tri koraka iza Nadala i Fedrera. Nije nemoguće da Federer osvoji još jedan Vimbldon sa 38 godina, dok Nadal, koji ima 33, može da osvoji grend slem bilo gde - s tim da je na Rolan Garosu najbliži tome".

"Opet, biću veoma iznenađen ako Đoković ne bude smatran najboljim svih vremena kada sve bude završeno", napisao je Endrju Kestl.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC