• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz Đokovića dok ne obori sve rekorde: Vajda i Novak su kao porodica, trener vjeruje da će vrlo brzo stići Federera

Autor Pavle Knežević

"Volim vaš mentalitet, isti je kod vas Srba i nas Slovaka"

 Novak-Djokovic-trener-Marijan-Vajda-intervju-prijateljstvo-porodica-rekordi-tenis Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novak Đoković je najbolji teniser sveta, a sa njim je na tom putu bio i njegov trener Marijan Vajda, 55-godišnji Slovak koji želi da uz Srbina ostane dok ne obori sve rekorde!

Vajda je uz Đokovića od samog početka, a taj odnos je odavno prestao da bude odnos između igrača i trenera, već je prerastao u prijateljski.

Možda će vas zanimati

"Nadam se da ću biti uz Novaka dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova!", rekao je Vajda za Večernje novosti.

On je kazao i da je jedna od tajni uspešne saradnje tenisera i igrača dug odnos.

"Ako imate tako dugačko prijateljstvo s njim kao i ja, toliki niz godina, onda će vam to poći za rukom. Mi smo kao porodica. A čarobna reč je - kompromis. Uvek mora da ga bude. Drugih tajni nema", rekao je Vajda.

Ali, nije uvek bilo tako…

"Na početku, dok sam bio veoma mlad trener, s Novakom nije bilo lako. On i njegova porodica su želeli da bude najbolji na svetu. Morao sam, dakle, da budem izuzetno dobar trener da bih ispunio njegove i porodične snove. Bio sam usredsređen od prvog dana i nisam smeo da pravim greške. Izgleda da ih nisam puno napravio. Vremenom sam postao ne samo trener, već i dobar prijatelj", rekao je Vajda.

Ima mnogo stvari koje spajaju Srbe i Slovake, dva slovenska naroda.

"Volim Novakov mentalitet. Ta crta je veoma slična kod vas Srba, i nas Slovaka. Imamo identičan odnos prema humoru, iste viceve, gledamo mnogo toga na podudaran način. Nije sve u treningu. Sada je, čak, to mnogo više rad s ličnošću, nego treniranje. Uvek mi je verovao, i uvek sam mu verovao. Reč je o međusobnom uvažavanju. Svakoga dana razgovaramo o svemu, sportu, ali i o privatnom životu", ispričao je trener.

Vajda je rekao da je Novak sve bolji što je stariji, kao i da to ne može da pokvari poraz iz finala Rolan Garosa.

"Bio je to jedan od loših Novakovih dana i najbolji dan za Nadala. Svaka čast Nadalu, uspeo je da to iskoristi do kraja. Ali, Novak i dalje ostaje šampion i prvi je na svetu. Naš tim je ponosan na njegove sjajne rezultate ove godine i srećan je što radi s njim, jer i dalje ima motivaciju da se usavrši u svim oblastima i da bude najbolji igrač u istoriji", rekao je Vajda.

Oni koji ga poznaju, kažu da će Novak prestići Federera, po broju titula i nedelja na prvom mestu?

"To je njegov cilj i veoma verujem da će se to i dogoditi. Može da potuče sve rekorde. I tako je blizu da to uradi. Zdrav je, još je mlad u poređenju s Federerom, i svi ga podržavamo u tome", rekao je trener.

On je na kraju otkrio šta se desilo nedavno u Rimu, kada je delovalo da je Novak vikao na njega.

"Hteo sam da mu kažem da ostane u dugoj razmeni lopte. Da bude strpljiv. Rekao sam mu 'odigraj s njim', misleći da ne žuri. A on je mislio da sam hteo da mu kažem da odigra određeni udarac. Pa me je pitao šta mu to govorim da odigra. Slovački i srpski jezik su bliski, ali ponekad nije sve baš potpuno jasno. Žao mi je, nije me dobro razumeo. Više zapravo ne znam da li sam tada to rekao na slovačkom ili srpskom", ispričao je Vajda.

Novak je na kraju pred kamerama rekao da je Vajda najbolji trener na svetu.

"Hvala mu, to su divne reči. Šta da kažem? Ispunjen mi je ego", ispričao je Marijan Vajda kroz smeh.

(Mondo/Večernje novosti)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC