• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi navijaju da Sonego pokori Beč: Razlog je Masters u Parizu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Italijanski teniser ostvario je pobjedu karijere u četvrtfinalu Beča nad Novakom Đokovićem.

 Ako Sonego osvoji ATP turnir u beču Srbi će imati još jednog predstavnika na Mastersu u Parizu Izvor: Guliver/Getty Image/Clive Brunskill

Italijan Lorenco Sonego rastužio je fanove svjetskog broja jedan, Novaka Đokovića,pošto ga je eliminisao u četvrtfinalnom meču turnira u Beču. Ipak onima koji prate karijeru srpskog tenisera Lasla Đerea ambiciozni Italijan sada bi mogao da bude favorit u austrijskoj prijestonici.

S obzirom na odličan tenis kakav je pokazao u petak protiv najboljeg na svijetu, Sonego pretenduje da osvoji turnir. Ta pobjeda donijela bi mu drugu titulu u karijeru, a Srbima najvjerovatnije još jednog predstavnika na Mastersu u Parizu.

Možda će vas zanimati

Trenutno 54. teniser na planeti, Laslo Đere igra kvalifikacije za turnir u glavnom gradu Francuske, ali za slučaj da ih ne prođe mjesto na turniru mogao bi da mu obezbijedi kolega iz Italije.

Ukoliko Lorenco prođe u finale Beča i bez da ga osvoji teško će uspjeti da za jedan dan stigne do Pariza spreman za naredni meč, a onda bi Đere mogao da bude "laki luzer" i postane četvrti srpski predstavnik na pariskom Mastersu, pored Filipa Krajinovića, Miomira Kecmanovića i Dušana Lajovića.

Samo je Saši Zverevu pošlo za rukom da nakon jednog finala odmah započne novi turnir, ali je velika olakšica bila ta što je bio u istom gradu, jer su se u Kelnu održala dva turnira, pa iz tog razloga nije neosnovano nadati se da bi italijanski teniser odustao od Pariza.

Za Đerea trenutno nema brige,u nedjelju igra finale kvalifikacija protiv Markusa Đirona, ali ako nešto pođe po zlu, pesnice će biti stegnute za Sonega koji bi Srbima poboljšao skor tokom aktuelne sezone.

Srpski teniser imao bi šta da pokaže konkurentima u Parizu, jer je u dobroj formi i na takmičenje stiže poslije osvojene titule na Siciliji.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC