• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači RK Borca složni: Hemija zaslužna za trofeje

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca m:tel nakon osvojene duple krune složni u ocjeni da ih je zajedništvo dovelo do pehara u Prvenstvu i Kupu Bosne i Hercegovine.

 Igrači RK Borca složni: Hemija zaslužna za trofeje Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac m:tel i ove sezone "pokupio" je sve trofeje na domaćoj sceni. Peharu za najuspješniju ekipu u Kupu BiH, banjalučki rukometaši dodali su i onaj mnogo važniji, trofej namijenjen šampionu Bosne i Hercegovine.

Stefan Janković, Nikola Tešić, Mirko Mikić, Miloš Njezić, Mirza Haseljić, Nemanja Bezbradica, Igor Rađenović, Branislav Obradović, Đorđe Čelić, Dean Šeić, Marko Ćeranić, Mario Blažević, Goran Trkulja i Ratko Nikolić igrači su koji su nastavili stazom svojih prethodnika.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

DODIK ČESTITAO

Predsjednik RS Milorad Dodik čestitao je RK Borcu m:tel osvajanje titula u Prvenstvu i Kupu BiH. "Sjajna igra, timski rad, predanost i velika požrtvovanost uprave i igrača kluba tokom cijele sezone zasluženo je krunisana ovim velikim uspjehom. Sa najboljim željama za mnogo uspjeha u daljim takmičenjima, još jednom vam čestitam osvajanje duple krune - Kupa BiH i odbranu titule prvaka BiH", navodi se u čestitki.

Sa stručnim štabom, glavnim trenerom Janijem Čopom i pomoćnikom Borkom Petrovićem, te fizioterapeutom Nemanjom Antonićem ispisali su još jednu uspješnu stranicu banjalučkog rukometa.

Jedan od najzaslužnijih za ovogodišnje uspjehe Borca m:tel je čuvar mreže Mario Blažević.

Povratkom iskusnog golmana, Banjalučani su dobili dodatnu sigurnost u odbrani. Blaževićeve intervencije tokom završnog turnira Kupa BiH, te odlučujeg prvenstvenog meča sa Čelikom u Zenici, pokazali su kakav kvalitet posjeduje Borčeva "jedinica".

"Velika je čast i zadovoljstvo biti član ovog kolektiva. Ovakva hemija među igračima rijetko gdje postoji. Ona je najzaslužnija za ovaj uspjeh", naglasio je Blažević i nastavio u dahu:

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

GOLIĆ: HVALA ČELIKU

Direktor Borca m:tel Nebojša Golić zahvalio se rukovodstvu zeničkog premijerligaša na izvanrednom dočeku. "Čelik i Borac m:tel oduvijek su imali sjajne odnose. Zahvaljujem se rukovodstvu Zeničana na odličnom dočeku. Prije, tokom i po završetku susreta osjećali smo se kao kod kuće. Uvijek smo rado viđeni gosti u Zenici, kao što su i oni uvijek dobrodošli u Banjaluci. Hvala svima!"

 "Obradović, Rađenović, Trkulja, Mikić i ostali momci koji su bili povrijeđeni, uvijek su bili spremni da rizikuju i dovode u pitanje svoje karijere nastupajući uprkos povredama. Zbog svih problema koji su nas pratili tokom sezone, drago mi je što je na kraju do izražaja došlo naše zajedništvo, međusobni respekt, jedinstvo igrača i stručnog štaba, ali i ljudi iz uprave", istakao je golman crveno-plavih.

Uz Marka Ćeranića, strijelca devet pogodaka protiv Čelika, Blažević je bio najraspoloženiji igrač Borca m:tel u odlučujućem prvenstvenom meču u zeničkoj "Areni".

"Rukomet je kolektivan sport. Kada imate jednu jaku grupu igrača, uvijek neki pojedinac 'iskoči'. To što sam u određenim utakmicama bio dominantan, ne znači da sam samo ja zaslužan za uspjeh. Sve moje uspješne intervencije, rezultat su kvalitetne odbrane ispred mene. Svi smo mi usko povezani. Kada oni igraju dobru odbranu, onda i ja dobro branim. I obratno, mojim dobrim odbranama dižem samopouzdanje cijeloj ekipi", skroman je Blažević, koji je u duelu sa Čelikom sakupio 16 odbrana.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

 Kapiten Branislav Obradović presrećan je nakon dva osvojena pehara.

"Na početku sezone imali smo mnogo problema, ali smo se tokom godine konsolidovali. Pojačali smo ekipu, dok se popravilo i stanje u organizacionom smislu. Utakmice koje smo igrali u SEHA ligi pokazale su da ova ekipa ima potencijal za titulu u državnom prvenstvu i mi to nismo ni krili. Željeli smo da ponovimo uspjeh iz prošle sezone i to smo i ostvarili", rekao je iskusni bek Banjalučana, koji će u septembru napuniti 35 godina.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Borac m:tel ponovio je uspjeh iz prošle sezone, iako je na završnicu Kupa BiH u Ljubuškom otputovao bez dvojice ključnih igrača. Obradović se osvrnuo na povrede, koje su ih konstantno pratile tokom većeg dijela sezone.

"Mirko Mikić i Igor Rađenović nisu ni putovali u Ljubuški na završnicu Kupa BiH. Ipak, bili smo branioci trofeja i htjeli smo da pokažemo da smo i bez njih najbolja ekipa, iako smo znali da nas za par dana očekuje odlučujući meč u prvenstvu. Ali, ekipe koje žele da budu najbolje, moraju da pobijede sva iskušenja i probleme. Naš primarni cilj bio je titula u prvenstvu, tako da nismo imali mnogo vremena za slavlje nakon osvojenog Kupa BiH", dodao je kapiten crveno-plavih.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Ogroman posao u odbrani tokom cijele sezone odradio je Goran Trkulja.

"S obzirom na sve probleme koje smo imali, moramo biti presrećni zbog duple krune. Povrede su nas pratile tokom cijele sezone, ali stisnuli smo zube i ostvarili veliki uspjeh. Slijedi odmor, svi smo ga s nestrpljenjem dočekali", naglasio je korpulentni pivot.

Borac m:tel je, dakle, osvajač duple krune za sezonu 2013/14. Pogledajte kako su Banjalučani proslavili titulu u Zenici.

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC