• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Sve je spremno za 17. Teatar fest!

Autori mondo.ba Autori Milica Kulić

Premijera predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske "Lutkina kuća (Nora)", u režiji Nebojše Bradića otvoriće u nedjelju, 8. juna, 17. Teatar fest "Petar Kočić", koji će u Banjaluci trajati do 15. juna.

 Banjaluka: Sve je spremno za 17. Teatar fest! Izvor: Milica Kulić, MONDO

Izvor: Milica Kulić, MONDO

Ceremonija otvaranja 17. Teatar festa biće održana u nedjelju, u 19. 30 sati, u Narodnom pozorištu RS, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Banjaluci.

Teatar fest otvoriće premijera predstave Narodnog pozorišta RS "Nora", koju je režirao Nebojša Bradić.

"'Nora' ili 'Lutkina kuća' djelo je norveškog dramskog pisca Henrika Ibzena koji je aktuelan i u 21. vijeku. On je jedan od najizvođenijh pisaca u teatru, a u ovom djelu posebnu pažnju posvetio je ženskim pravima" naglasio je režiser predstave Nebojša Bradić.

Ulogu Nore igra glumica Narodnog pozorišta RS, Sandra Ljubojević.

"Riječ je o veoma inspirativnoj predstavi. Rijetko imam priliku da radim po ovako dobrom tekstu", kazala je ova glumica dodajući da se nada odličnom prijemu kod publike.

Pored "Nore" ljubitelji pozorišta imaće priliku da pogledaju i predstavu "Čarobnjak" Narodnog pozorišta iz Sombora, "Mister Dolar" Narodnog pozorišta iz Subotice, "Rođendan gospodina Nušića" Zvezdara teatra iz Beograda, "Gluha svadba" Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, "Trpele" Beogradskog dramskog pozorišta i "Čudo u Poskokovoj Dragi" Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba.

Portparolka kompanije m:tel, Aida Halilović izjavila je na konferenciji za novinare da se raduje što je ova kompanija i dalje prijatelj manifestacije.

"Raduje me što ćemo zajedno uživati u predstavama, a 14. juna kompanija m: tel biće domaćin večeri pozorišnoj kući Zvezdara teatar iz Beograda"

Ovom manifestacijom, čiji je ovogodišnji slogan "Savremen, svevremen", biće obilježeno 150 godina od rođenja najvećeg srpskog komediografa Branislava Nušića.

Cijena ulaznice je 20 KM, dok za paket ulaznica trebate izdvojiti 100 KM.

Kompletan program 17. Teatarfesta "Petar Kočić" pogledajte OVDJE.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop