• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boka za MONDO: Dolazak u DPMM pun pogodak

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Nekadašnji fudbaler Borca, sada član brunejskog DPMM, Boris Raspudić u razgovoru za MONDO priča o osvajanju singapurskog Liga kupa, pogotku u finalu, sezoni u Singapuru i proslavi u majici Borca…

Član šampionske generacije Borca iz sezone 2010/2011 Boris Raspudić sa mnogo uspjeha nosi dres brunejskog DPMM, kluba koji se takmiči u singapurskoj ligi i koji je prije par dana osvojio singapurski Liga kup.

U finalu odigranom na neutralnom terenu, na stadionu Jalan Besar u Singapuru, DPMM je savladao ekipu Tanjong Pagar rezultatom 2:0 i stigao do prvog trofeja u sezoni, a popularni Boka u razgovoru za MONDO sumirao je utiske poslije finala.

“U prvom poluvremenu smo bili bolji i poveli, dok smo se drugo nesvjesno povukli. Imali su i oni neke šanse, ali sve ukupno mislim da smo zasluženo pobijedili”.

Upravo Raspudić je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje trofeja jer je postigao vodeći gol u finalu.

“Osjećaj je bio fenomenalan jer sam do sada u 24 utakmice dao jedan gol, a bio u situacijama da dam bar još tri-četiri. Tada samo promašivao, ali sada, baš kada je najbitnije, posrećilo mi se i dao sam ga. Posebno mi je drago što sam sačuvao i svoju mrežu”.

Ovaj trofej će mu mnogo značiti jer je osvojen poslije napornog takmičenja i odigranih pet utakmica u 14 dana, a ujedno je i prvi Raspudićev trofej u inostranstvu pošto igrajući za iranski Petrokimi Tabriz nije uspio da osvoji prvenstvo ili kup.

“Jako dobar osjećaj je osvojiti ovaj trofej, jer vidim da je ljudima u klubu stalo da uzmu kup, a takođe smo i u drugom kupu u polufinalu”, rekao je Raspudić.

Poslije finala Raspudić se fotografisao sa peharom u majici banjalučkog Borca, a fotografiju je postavio i na svoj fejsbuk profil i tako pokazao svoju odanost “velikanu iz Platonove”.

“Borac se ne može zaboraviti. Svjesno sam ponio majicu na finale u Singapur očekujući pehar i tu sliku. Da se zna da se voljeni klub ne može zaboraviti”.

Osvajanje Liga Kupa proslavljeno je na Brunejima, a na povratku iz Singapura, navijači su na aerodromu priredili doček igračima DPMM-a.

“Navijači su slavili sa nama, ali čekaju i prvenstvo, jer to klub nikada nije osvojio. U ponedjeljak ćemo i na prijem kod princa od Bruneja”.

Raspudić sa DPMM ima odličnu sezonu u singapurskoj ligi, klub je četiri kola prije kraja prvenstva na prom mjestu tabele sa tri boda prednosti nad Tampines Roversima, a nekadašnji defanzivac Borca nekoliko puta uvršten je u idealni tim kola.

“U kupu sam odigrao sve tekme, dok u prvenstvu od 18 propustio sam jednu zbog kartona. Uzeli smo jedan kup, u drugom smo u polufinalu, a u prvenstvu prvi sto znači u igri smo da uzmemo sve, a vidjećemo šta će biti na kraju. Po ovome iza mene mogu samo da kažem da je dolazak ovdje bio pravi potez”, istakao je Raspudić.

Da li će i poslije završetka sezone ostati u klubu još ni on sam ne zna.

“Zadovoljni su i kako igram i uopšte kako se ponašam. Ugovor imam do novembra kad završava sezona, a šta će biti dalje ne znam još”.

Tridesetjedonogodišnji defanzivac, ipak, ističe da je u svakom slučaju prezadovoljan angažmanom i životom na Brunejima.

“Odgovara mi mirniji život kakav je na Brunejima, za razliku od Singapura, gdje je isto tako super, ali mnogo drugačije. Ovdje mi je jako dobro zahvaljujući i velikoj podršci moje ljepše polovine, Gorice”, rekao je Raspudić na kraju razgovora za MONDO.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC