• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" na Islandu bez Teletovića

Autor mondo.ba

Kapiten reprezentacije BiH Mirza Teletović zbog privatnih obaveza propustiće rezultatski nevažan meč kvalifikacija protiv Velike Britanije.

 "Zmajevi" na Islandu bez Teletovića Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija BiH plasirala se na Eurobasket pobjedom nad Velikom Britanijom, a ostalo je da se odigra još jedna rezultatski nevažna utakmica sa Islandom u srijedu.

Bez obzira na ishod tog meča selekcija BiH će na Eurobasket, kao prvoplasirana ili najbolja drugoplasirana selekcija, a na Islandu će “zmajevi” nastupiti bez kapitena Mirze Teletovića.

Najbolji Bh .košarkaš dobio je dopuštenje selektora Duška Ivanovića i Košarkaškog saveza BiH da propusti ovaj meč zbog privatnih problema.

"Najbitnije od svega jeste da smo se ponovo kvalifikovali na Euro. Ova ekipa ima potencijala za velike stvari, a povratkom Nihada Đedovića i dovođenjem još jednog kvalitetnog igrača, možemo mnogo toga napraviti na Euru. Što se tiče Islanda, žao mi je što ću propustiti ovaj meč, ali zbog privatnih obaveza i problema, dobio sam dopuštenje od selektora i Košarkaškog saveza BiH da ne putujem na posljednji meč", rekao je Teletović, prenio je radiosarajevo.ba.

BiH je u prvom meču sa Islandom slavila 72:62 i u slučaju da ne izgubi sa većom razlikom od deset poena zadržaće prvo mjesto u grupi.

"Momci su već dokazali kvalitet i potencijal i vjerujem da se mogu neporaženi vratiti i sa Islanda. Već smo napravili ono što se od nas očekivalo, a to je plasman na Euro, kojem se itekako radujem, s obzirom na to da vjerujem kako je došlo vrijeme da se napokon plasiramo u drugi krug. Po znanju i kvalitetu, tu nam je i mjesto", dodao je Teletović

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC