• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bioenergičar iz Holandije: Mogu da izliječim Džeku

Autor mondo.ba

Bioenergičar iz Holandije Muhamed Omerović tvrdi da može zaliječiti povredu Edina Džeke kako bi on mogao da igra za BiH protiv Izraela. Pacijente liječi uživo, ali i preko telefona, fejsbuka, skajpa...

 Bioenergičar iz Holandije: Mogu da izliječim Džeku Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Povreda Edina Džeke pred duel “zmajeva” sa Izraelom zabrinula je selektora Safeta Sušića ali i navijače BiH širom svijeta.

Jedan od njih, Muhamed Omerović, trenutno nastanjen u Holandiji, se javio redakciji sarajevskog “Avaza” sa željom da pomogne Edinu Džeki i kako kaže osposobi ga duel sa Izraelom.

Omerović je, inače, bioenergičar, a tvrdi da može da pomogne Džeki, kao što je pomagao brojnim fudbalerima u prošlosti.

“Pratim zbivanja u i oko reprezentacije. Vidim da je povrijeđen ovaj, pa povrijeđen onaj... Nudio sam svoju pomoć uvijek. Opet nudim pomoć. Može pomisliti šta ko hoće, ali ja sam patriota. Ubijeđen sam da bi nakon par minuta tretmana bol kod Džeke bio, ako ne eliminisan, a ono sveden na neki minimum i da ne bi bio smetnja igranju. Ranije sam pomogao Ivici Oliću još dok je bio u Bajernu... zatim, mnogim igračima iz Crne Gore, Rusije, Azerbejdžana, Kuvajta, Emirata, Brazila, Kazahstana, Portugala...”, rekao je Omerović, prenosi “Dnevni avaz”.

On kaže da je pomogao i brojnim mladim fubalerima u BiH, čija imena nije htio da otkriva da ne bi pali u nemilost medicinskog osoblja u klubovima u kojima nastupaju.

Adžem: Omerović me liječio preko “skajpa”

Trener Željezničara Admir Adžem potvrdio da mu je Omerović svojevremeno pomogao kada je bio povrijeđen i to na prilično neobičan način. “Možda će nekom izgledati šega što me čovjek liječio preko ‘skajpa’, ali vjerujte da mi je pomoglo. Otok mi je spao. A baš sam dobro bio zeznuo zglob, pa je otok bio velik. Noga mi je bila baš katastrofa. Dva dana omerović je nešto radio preko ‘skajpa’ i baš mi je pomogao. Odmah nakon dvodnevnog tretmana sam počeo normalno hodati”.

“Imam dar od Boga da mogu pomoći povrijeđenim i bolesnim i to ne krijem. U prošlom kvalifikacionom ciklusu za SP u Brazilu nudio sam svoju pomoć Pjaniću i odbio je. A istu takvu povredu imao je igrač berlinske Herte Japanac Haraguči. Obavio sam to preko telefona u dva navrata i bol i otok su nestali, a on je nesmetano trenirao i igrao. Pomogao sam i Admiru Adžemu, njemu sam preko fejsbuka tokom dvije večeri uklonio i otok i bol i sutradan je otišao na okupljanje kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Međugorje, jer je tad bio pomoćnik selektora”.

Svoje usluge preko prijatelja ponudio je i Vedadu Ibiševiću, kao i Emiru Spahiću, i to preko čelnika FSBiH, ali niko od njih nije ju prihvatio. Uprkos tome, Omerović je i dalje spreman da uradi sve za “zmajeve”.

“Bilo bi mi drago zbog reprezentacije, zbog navijača da Džeko dozvoli da mu pokušam pomoći. Moje prisustvo nije neophodno. Sve je to moguće uraditi sa distance, mada je efekat i brži i jači kad sam ja prisutan kod povrijeđenog. I ne tražim ništa zauzvrat. A ako ne prihvati, pa ja ću opet navijati za BiH i radovati se svakom Džekinom pogotku, kao i do sada”, rekao je za Avazov Sport Muhamed Omerović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC