• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Treća sreća" za BiH? (ANKETA)

Autor mondo.ba

Bosna i Hercegovina do sad se dva puta sastala sa selekcijom Izraela i zabilježila je poraz i remi. Hoće li biti "treća sreća" u Haifi?

Možda ključnu utakmicu za plasman na EURO 2016. godine, Bosna i Hercegovina će desetkovana u nedjelju igrati u Haifi protiv Izraela.

Biće to treći međusobni dvoboj "zmajeva" sa Izraelcima, a u prethodna dva susreta BiH nije uspjela da upiše pobjedu u okviru kvalifikacija za Mundijal 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Prije 14 godina uspješniji su bili Izraelci jer su na stadionu "Ramat Gan" u Tel Avivu slavili sa 3:1, a taj meč ostaće upamćen po dvije stvari - prelijepom golu Brune Akrapovića sa skoro pola terena i sukobu Sergeja Barbareza i Elvira Bolića na treningu pred utakmicu.

Tadašnji sastav BiH:Piplica, Bešlija, Musić, Konjić, Akrapović, Hibić, Šabić, Salihamidžić, Topić (Muharemović 74), Mujčin (Hota 82), Baljić (Šaranović 79).

Izrael 1
Izvor: YouTube

U revanšu na sarajevskom "Koševu" 2001. godine nije bilo golova iako su fudbaleri BiH po imenima bili mnogo jači - tada su za "zmajeve" igrali Hasan Salihamidžić, Elvir Baljić, Edin Mujčin...

BiH:Gušo, Musić, Akrapović, Hujdurović (Topić 79), Varešanović, Hibić, Demirović (Joldić 73), Barbarez, Bolić, Salihamidžić, Baljić.

Izrael 2
Izvor: YouTube

Na kraju izabranici tadašnjeg selektora BiH Miše Smajlovića su kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo završili na pretposljednjem mjestu u Grupi 7 ispred Lihtenštajna. Iz osam mečeva, "zmajevi" su osvojili isto toliko bodova i šampionat svijeta u Japanu i Južnoj Koreji su gledali na TV-u.

Anketa

Ko će slaviti u trećem međusobnom meču Izraela i BiH?

  • Izraelci

    33.33% (13)

  • Biće neriješeno

    23.08% (9)

  • "Zmajevi"

    43.59% (17)

Ko će slaviti u trećem međusobnom meču Izraela i BiH?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC