• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bodovi, ipak, Olimpiku!

Autor mondo.ba

Apelaciona komisija Fudbalskog saveza BiH spornu utakmicu 15. kola Premijer lige BiH Radnik - Olimpik (2:2), razmatrajući žalbu najmlađeg sarajevskog premijerligaša, odlučila da je registruje službenim rezultatom 3:0 u korist "vukova".

 Bodovi, ipak, Olimpiku! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Pod predsjedavanjem Envera Ćosićkića u Sarajevu je održana sjednica Apelacione komisije Fudbalskog saveza BiH na kojoj je razmatrana žalba Olimpika na odluku Komiteta za takmičenje koji je utakmicu 15. kola Premijer lige BiH Radnik - Olimpik registrovao postignutim rezultatom 2:2.

Apelaciona komisija je jednoglasno odlučila da preinači odluku Komiteta za takmičenje, te se pomenuti susret registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Sarajlija, jer je utvrđeno da igrač Radnika Jovan Vučinić nije imao pravo nastupa na pomenutoj utakmici zbog automatske suspenzije, odnosno zabrane igranja jednog susreta radi isključenja na prethodnoj prvenstvenoj utakmici.

Podsjetimo, u bijeljinskom premijerligašu smatrali su da je Vučinić kaznu odradio na utakmici Kupa Republike Srpske protiv Mladosti iz Gacka, što je Komitet za takmičenje prihvatio, ali je Apelaciona komisija ipak donijela drugačiju odluku, prema kojoj su bodovi na kraju pripali Olimpiku.

Sa ova tri boda, Olimpik je na tabeli prestigao gradskog rivala Željezničara. Oba tima imaju po 30 bodova, ali zeleno-bijeli sa boljom gol-razlikom zauzimaju četvrtu poziciju.

Dakle, na kraju jesenjeg dijela prvenstva, tabela u Premijer ligi BiH izgleda ovako:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC