• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik šokirao ''Grbavicu'', Olimpik Banjaluku

Autor mondo.ba

Malo ko je očekivao da će Radnik izbjeći poraz u duelu sa Željezničarom, ali je hrabra ekipa iz Bijeljine nadoknadila gol zaostatka i stigla do izuzetno vrijednog boda u borbi za opstanak. Vanredno, 20. kolo - kolo iznenađenja.

 Radnik šokirao ''Grbavicu'', Olimpik Banjaluku Izvor: MONDO/Samir Cacan

U vanrednom, 20. kolu Premijer lige BiH viđeno je nekoliko iznenađujućih rezultata. Najveće od njih priredili su fudbaleri Radnika, koji su na "Grbavici" uspjeli osvojiti veliki bod protiv Željezničara.

Domaći su poveli u 22. minutu. Grešku gostujućeg čuvara mreže Boriše Bodiroge iskoristio je brzonogi Ognjen Đelmić i doveo Željezničar do prednosti. Ipak, vođstvo sarajevskih plavih nije trajalo dugo, svega 13 minuta.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Lijepu akciju Bijeljinaca golom je krunisao Aleksandar Vasić i izjednačio na 1:1. U nastavku, Sarajlije nisu uspjele da slome otpor žilavih gostiju, koji su u Semberiju zasluženo odnijeli slađu polovinu plijena.

Tri prvoplasirane ekipe nisu uspjele doći do trijumfa, a ovakvim ishodima mečeva najviše su profitirali aktuelni šampioni, fudbaleri Zrinjskog, koji su upisali minimalnu pobjedu u Vitezu.

Nešto više od pola časa igre bilo je potrebno Mostarcima da stignu do prednosti. "Plemići" su poveli Aleksandra Radulovića u 35. minutu, a do pauze su imali još nekoliko prilika, ali je rezultat ostao 1:0. I u nastavku mreže su mirovale, pa su gosti odnijeli sva tri boda.

Nakon visoke pobjede u prošlom kolu, fudbaleri Sarajeva nisu uspjeli da slave u Zvorniku i nastave sa žetvom bodova. Tim Mehe Kodre odrigrao je samo 0:0 protiv Drine, kojoj će ovaj bod mnogo značiti u borbi sa očuvanje premijerligaškog statusa.

Uprkos velikom broju prilika, lider Široki Brijeg osvojio je samo bod u duelu sa Zvijezdom Gradačac odigravši meč bez pogodaka.

U Tuzli, stvari su veoma loše krenule po ekipu iz Istočnog Sarajeva. U 24. minutu u šesnaestercu gostiju Aleksandar Pušara srušio je Muhameda Mujića, pa je sudija Antoni Bandić iz Gruda dosudio jedanaesterac za Slobodu, a fudbaleru Slavije put u svlačionicu. Odgovornost je preuzeo iskusni Zajko Zeba i pogodio za 1:0. U nastavku meča, brojčano jači Tuzlaci stigli su i do još tri pogotka. Na 2:0 povisio je Sulejman Krpić u 58. minutu, da bi Zeba u 75. ponovo bio pogodio sa "bijele tačke". Mirza Musić u finišu susreta postavio je konačnih 4:0.

U duelu ekipa iz samog dna tabele, susret u Ugljeviku bolje su otvorili fudbaleri Mladosti. U 35. minutu mrežu Travničana zatresao je Darko Marković i omogućio veliko slavlje svom timu. Ipak, "veziri" su u nastavku preko Feđe Dudića stigli do izjednačenja, ali nisu uspjeli da sačuvaju bod. Tim iz Velike Obarske do zlatnog gola i tri boda stigao je u smiraj susreta preko Nikole Mazića.

Golom Anesa Haurdića u sudijskoj nadoknadi vremena, Velež je na svom stadionu slavio 1:0 protiv Čelika i tako Zeničanima nanio novi poraz. Tim sa "Bilinog polja" sada je na samo tri boda od zone ispadanja, dok se Velež učvrstio u sredini tabele.

Olimpik je u Banjaluci slavio 1:0, kao i prošle godine i tako Banjalučanima nanio drugi domaći poraz ove sezone, prvi nakon osam mjeseci.

Krenuli su gosti izuzetno ofanzivno, bili bolji rival u prvom poluvremenu, koje je okončano 0:0. Terensku nadmoć Sarajlije su krunisale početkom nastavka. Ervin Jusufović u 53. minutu najviše je skočio u šesnaestercu Borca nakon ubacivanja sa lijeve strane, dobro šutirao glavom, Asmir Avdukić mogao je i bolje reagovati, a lopta se našla iza njegovih leđa.

Do kraja susreta "vukovi" su kontrolisali igru, onemogućili Banjalučanima da razviju svoju igru i tako zasluženo drugu godinu zaredom odnijeli bodove sa Gradskog stadiona.

Izvor: MONDO/Ilustracija REZULTATI 20. KOLA:

Drina - Sarajevo 0:0

Mladost - Travnik 2:1 (1:0)
/Marković 35, Mazić 86 - Dudić 75/

Velež - Čelik 1:0 (0:0)
/Haurdić 92/

Zvijezda Gradačac - Široki Brijeg 0:0

Sloboda - Slavija 4:0 (1:0)
/Zeba 26, penal, 75, penal, Krpić 58, Musić 84/

Vitez - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Radulović 35/

Željezničar - Radnik 1:1 (1:1)
/Đelmić 22 - Vasić 37/

Borac - Olimpik 0:1 (0:0)
/Jusufović 53/

TABELA: Široki Brijeg 45, Sarajevo 40, Zrinjski 40, Željezničar 39, Olimpik 37, Borac 35, Velež 30, Sloboda 22, Slavija 22, Travnik 21, Čelik 19, Drina 19, Radnik 18, Vitez 17, Mladost 16, Zvijezda Gradačac 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC