• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Olimpik s penala do finala!

Autor mondo.ba

Poslije 180 minuta dvomeča polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Olimpika nije bilo golova, ni na "Otoci" ni u Mostaru, pa je odluka o prvom finalisti pala s bijele tačke. Više sreće imali su "vukovi" slavivši sa 5:4.

 KUP BiH: Olimpik s penala do finala! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izjava trenera "plemića" Vinka Marinovića da je poslije sedam sezona došlo vrijeme da Zrinjski zaigra u finalu ipak se pokazala netačnom. Još nije "sazrilo" da aktuelni šampion osvoji i Kup BiH.

U Mostaru u srijedu predveče nije viđena posebno lijepa utakmica, ali bila je vrlo borbena i taktički besprijekorna zbog visine uloga.

Šanse za postizanje pogodaka na stadionu "Pod Bijelim brijegom" je bilo i ispred Olimpikovog i ispred gola Zrinjskog, ali se mreže nisu zatresle baš kao ni na "Otoci" u prvom dvoboju.

U prvom dijelu više od igre imali su mostarski fudbaleri, a najbolju priliku da postigne pogodak imao je u 19. minutu Stevo Nikolić zakasnivši djelić sekunde na dobro ubačenu loptu.

U nastavku ekipa Mirze Varešanovića je bila agilnija ka golu Ratka Dujkovića, koji je u nekoliko navrata odlično odbranio udarce Denijala Brkovića, ali šansu utakmice propustio je rezervista "vukova" Stefan Figueiredo.

U 75. minutu Brazilac se prošetao kroz odbranu "plemića, zaobišao je i golmana Dujkovića i pogodio samo vanjski dio mreže.

Do kraja se uglavnom pazilo na greške i čuvao vlastiti gol, pa je odluka o prvom finalisti morala da padne s "bijele tačke".

Odlučujući penal za Olimpik pogodio je Ervin Jusufović, a prethodno su kod Zrinjskog promašivali Mile Pehar i Pero Stojkić, dok je Veldin Muharemović jedini bio neprecizan kod sarajevskog tima.

Aktuelni šampion BiH ispao je dakle iz Kupa BiH, ali još odlično stoji u prvenstvu gdje na tabeli dijeli lidersku poziciju sa Sarajevom.

Zbog odluke Fudbalskog saveza BiH povodom terorističkog napada u Zvorniku, gostujućim navijačima je bio zabranjen organizovan dolazak na revanš u Kupu BiH, kao i u narednom 25. kolu u Premijer ligi BiH, pa su na tribinama stadiona "Pod Bijelim brijegom" bile jedino domaće pristalice.

Takođe zbog Dana žalosti minutom šutnje je odata počast poginulom policajcu Draganu Đuriću zastave su spuštene na pola koplja.

U drugom polufinalu Široki Brijeg je slavio protiv Borca iz Banjaluke sa 2:1.

Zrinjski: Dujković, Radulović, Graovac, Radeljić, Simeunović, Crnov, Blaić, Stojkić, Nikolić, Petrak, Đurić. Trener: Vinko Marinović

Olimpik: Hamzić, Merajić, Regoje, Brković, Muharemović, Smajić, Bogičević, Gligorov, Handžić, Jusufović, Nukić. Trener: Mirza Varešanović

Izvor: MONDO/Samir Cacan

TOK UTAKMICE

1 - Sudija Edin Jakupović iz Bihaća dao je znak za početak susreta.

5 - Početno ispitivanje snage, oprezna igra na obje strane i bez šansi za pogotke.

10 - "Sijevnulo" je ispred oba golmana - ispred mreže Dine Hamzića pokušao je Oliver Petrak, ali nije bio precizan, kao ni ispred golmana domaćih Ratka Dujkovića kad je udarac oprobao Denijal Brković, ali je lopta završila iznad prečke.

19 - Napadač Zrinjskog Stevo Nikolić je za malo zakasnio i propustio dosad najbolju šansu na utakmici. Domaćin je za nijansu bolju, ima inicijativu, ali bez nekih stopostotnih prilika pred oba gola.

28 - Poprilično nezanimljiv meč u Mostaru, igra se uglavnom odvija između dva šesnaesterca. Ipak, ulog je jako veliki, plasman u finale Kupa BiH.

40 - Gosti sa "Otoke" su u posljednjih 10-ak minuta opasniji. Ajdin Nuhić se našao u polušansi, ali nije dobro zahvatio loptu.

- poluvrijeme -

46 - Počeo je drugi dio utakmice "Pod Bijelim brijegom".

55 - "Vukovi" su nešto agilniji u nastavku, u šansi se ponovo našao Brković, ali je golman Dujković odbranio njegov udarac glavom.

62 - Osjetio je trener gostiju Varešanović da su mu potrebni svježi igrači pa je izvršio dvostruku izmjenu Dalibor Pandža je zamijenio Sulejmana Smajića, a umjesto Nukića u "vatru" gurnuo Stefana Figueireda. Vidjećemo do kraja, hoće li mu se isplatiti ovaj potez.

72 - Reagovao je i Vinko Marinović i u igru uveo Milu Pehara umjesto Denija Simeunovića.

77 - Najbolja šansa dosad na meču i to za Olimpik! Brazilac Figueiredo se poslije solo prodora našao ispred golmana Dujkovića, ali je pogodio samo spoljni dio mreže.

85 - U posljednjih nekoliko minuta nije bilo nikakvih prilika, čini se da će prvog finalistu odlučiti kazneni udarci.

- kraj regularnih 90 minuta -

Izvode se jedanaesterci!

ZRINJSKI: Stojkić pucao, Hamzić brani!
OLIMPIK: Bogičević je pogodio 0:1
ZRINJSKI: Đurić je siguran za 1:1.
OLIMPIK: Pereira je takođe precizan 1:2
ZRINJSKI: Šćepanović je izjednačio 2:2.
OLIMPIK: Merajić je pogodio 2:3
ZRINJSKI: Radulović takođe siguran 3:3
OLIMPIK: Handžić je precizan 3:4
ZRINJSKI: Crnov je vratio sve na početak 4:4
OLIMPIK: Muharemović ako pogodi sve je gotovo. Ali nije! Ostaje 4:4.
ZRINJSKI: Pehar je šutirao pored stative! 4:4
OLIMPIK: Novu šansa za "vukove" imaće Jusufović - i pogodio je za 4:5! Olimpik je u finalu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC