• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: Bacaćemo se na glavu protiv Zrinjskog

Autor mondo.ba

Uz svo uvažavanje aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine u taboru Sarajeva optimisti pred derbi utakmicu 26. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog.

 SARAJEVO: Bacaćemo se na glavu protiv Zrinjskog Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Trener bordo kluba Dženan Uščuplić uvjeren je u pobjedu svojih izabranika pod uslovom da budu "pravi".

"Izuzetno bitna utakmica za nas kao i svaka naredna. Mi smo se maksimalno pripremili, nadam se jednoj kvalitetnoj partiji, a na protivniku je kako će se postaviti. Mi vrlo dobro znamo kako ćemo mi igrati, pogotovo na našem terenu", rekao je Uščuplić i dodao da nema problema s igračkim kadrom.

"Zrinjski je iskusna ekipa koja ima sedam-osam igrača koji su blizu 30 godina i sigurno je da rezultat iz duela protiv Mladosti može zavarati. Ipak, ako mi budemo pravi, problema ne bi trebalo biti", prenio je zvanični sajt kluba sa Koševa.

Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca Bojan Puzigaća, istakao je da ekipa Zrinjskog izuzetno kvalitetna.

"Na nama je da odigramo dobru utakmicu. Zrinjski uz nas ima najbolju ekipu u ligi. Očekujem dobru posjetu i dobru utakmicu", rekao je Puzigaća.

"Poslije utakmice sa Slavijom neki igrači su se žalili na lakše povrede i udarce. Dario Purić se teško povrijedio, a juče je operisan i svi mu želimo brz i uspješan oporavak. Mi smo se potrudili da se što bolje oporavimo za duel sa Zrinjskim, koji dočekujemo spremni. Oni imaju iskusnu ekipu, ne bih im izdvajao dobre i loše strane. Mislim da neće biti problema ako mi odigramo onako kako treba".

Napadač bordo kluba Leon Benko pozvao je naše navijače da dođu u što većem broju na subotnju utakmicu.

"Imamo velike ambicije, imamo publiku i navijače koji su uz nas. Nadam se da će doći u velikom broju da nas podrže. Mi trebamo dobrom igrom i borbom za svaku loptu opravdati njihovu podršku. Svaka utakmica je teška, ali ako ono što se dogovorimo sprovedemo u djelo mislim da neće biti problema. Svi znamo koliko nam ova utakmica znači i moramo se ‘bacati na glavu’ da dobijemo ovaj susret".

Utakmica 26. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Zrinjskog igra se u subotu na "Koševu" s početkom u 17 časova. Koševski tim je lider na tabeli sa dva boda prednosti ispred Mostaraca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC