• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Otvoreno EP u kajaku i kanuu

Autori mondo.ba Autori Agencije

Evropsko prvenstvo za seniore u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2015" otvoreno je u srijedu uveče u Banjaluci.

 Banjaluka: Otvoreno EP u kajaku i kanuu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Svečano otvaranje održano je u Vodenom parku "Akvana", a nakon intoniranja himni Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, predstavljeni su učesnici prvenstva.


Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović istakla je da je ovo prvenstvo uvršteno u sportske manifestacije od posebnog značaja za Srpsku.

"Sigurno je da Republika Srpska može da organizuje velika sportska takmičenja, jer ima sve potrebne resurse. Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS u skladu sa trenutnim mogućnostima, pomoglo je u organizaciji ovog prvenstva", rekla je Davidovićeva.

Direktor Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu Nikola Stanković naglasio je da su staze za takmičare apsolutno sigurne i da je sve spremno za ovo tradicionlno prvenstvo.

"Veoma jeznačajno što na ovom prvenstvu učestvuje više od 240 takmičara, a nadali smo se da će se takmičiti i tri neevropske zemlje", rekao je Stanković i napomenuo da će prvenstvo trajati do nedjelje, 7. juna. 

Izvršni direktor za marketing i prodaju u kompaniji "m:tel" Đorđe Mišić kaže da je ova kompanija generalni sponzor ovog tradicinonalnog prvenstva. 

"Drago nam je što je Banjaluka postala jedan od sportskih i kulturnih centra u regionu. I na ovaj način želimo da se odužimo korisnicima naših usluga, koji su nam ukazali veliko povjerenje", rekao je Mišić.

Takmičenje počinje u četvrtak od 10 časova, a u pojedinačnim i ekipnim disciplinama spust i sprint, u muškoj i ženskoj konkurenciji, K1, C1, C2, te C1 i K1 žene takmiči se 21 reprezentacija.

Prethodnih dana 310 takmičara imalo je treninge na stazi u kanjonu Tijesno, gdje će biti organizovane i trke.

Inače, Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na divljim vodama predstavljaće devet takmičara iz Banjaluke, Bihaća i Novog Grada.

Najbrojnije su reprezentacije Češke, Francuske i Velike Britanije, a poznavaoci prilika u ovom sportu očekuju se da će Francuzi i Česi osvojiti najviše medalja.

Nakon otvaranja nastupila je banjalučka "Rock Simfonija".



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC