• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od 84 kamere nijedna nije snimala teren Poljuda!?

Autor mondo.rs

HNS poziva državu u pomoć, policija pokrenula istragu, a hrvatski mediji saznaju da nijedna od 84 kamere nije snimila počinitelje koji su iscrtali kukasti krst na terenu.

Na splitskom Poljudu, uoči kvalifikacione utakmice za EURO 2016 između Hrvatske i Italije, instalirano je 84 bezbednosne, nadzorne kamere. Uprkos tome, snimak počinitelja koji su iscrtali svastiku na travnjaku stadiona - NE POSTOJI.

Nijedna od 84 kamere nije bila usmerena ka terenu!

Organizator utakmice Fudbalski savez Hrvatske, koji je odgovornost nad stadionom Hajduka preuzeo u ponedeljak, pet dana pred utakmicu, imao je ozbiljan propust i zbog toga se ponovo nalazi pred kaznom Evropske fudbalske federacije.

Fašistički simboli, pokliči, pesme postali su standardni repertoar hrvatskih navijača na utakmicama nacionalnih timova. Posebno na fudbalskim događajima, gde su poslednjih godina napravljeni ozbiljni prekršaji.

Dan posle incidenta, HNS je održao vanrednu konferenciju za medije, na kojoj se novinarima obradio predsednik saveza Davor Šuker.

"Žao mi je što spetkakl nije prošao kako je trebalo. Žalostan sam zbog igrača i trenera. Jako mi je žao! Tražim od relevantnih institucija da odrade posao i pomognu hrvatskom fudbalu. U fudbalu smo svi zajedno, to je najvažnija sporedna stvar na svetu. Strašno će biti pogledati u lica disciplinskih organa u Nionu i Ženevi. Nadam se da huligani neće pobediti. Tražimo od svih da zaštite hrvatski fudbal, državu i grad Split", rekao je Šuker.

Zbog ispada huligana u Italiji, "kockasti" su utakmicu protiv "azura" u Splitu igrali pred praznim tribinama. HNS će uskoro biti suočen sa novom kaznom UEFA.

"U ponedeljak imamo Izvršni odbor, imam mišljenje, ali ćemo čekati IO i razgovore, istragu policije, ne moramo se danas baš o svemu izjasniti. Predsednik saveza ne bi trebalo da se bavi huliganima ni predviđanjima oko kazne", dodao je Šuker i za kraj dao zanimljiv odgovor na pitanje da li će povodom najnovijeg slučaja biti angažovana specijalna ekipa za istragu.

"Da CSI Horejšio će doći", ironično je iznenadio Šuker.

Damir Vrbanović pozvao je državu u pomoć.

"Ovo je jako proračunata akcija koja nije slučajna. Treba nam pomoć države. Ne možemo sve ograničiti na sport, reprezentaciju i fudbal. Dobili smo šamarčinu od huligana, cela Hrvatska, i to na utakmici koja je trebalo da bude poput treninga. Uveren sam da će kamere prepoznati počinitelje, ali sramota će ostati. Prema Italijanima, takođe", naveo je potpredsenik HNS i dodao:

"Ovo je jasan atak na fudbal. Čeka nas stroga kazna UEFA, to je nesumnjivo. Sve je jako dobro pripremljeno jer pre početka utakmice ništa nismo videli. Reč je o hemikaliji, nismo mogli sanirati štetu", objasnio je Vrbanović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC