• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višća: Pašće i Belgija

Autor mondo.ba

Junak pobjede nad Izraelom Edin Višća "puca" od optimizma

 Višća: Pašće i Belgija Izvor: Samir.Cacan/MONDO

Izvor: Samir.Cacan/MONDO

Višća je sa dva gola protiv Izraela bio junak trijumfa Bosne i Hercegovine. Zanimljivo to su mu bili prvi golovi u dresu BiH.

Napadač Istanbul BB-a u razgovoru za "Nezavisne" priznaje da se emocije još nisu slegle do kraja.

"U Zenici sam doživio najljepši trenutak u karijeri bez obzira kako će se ona odvijati u nastavku. To je bila utakmica moje karijere i teško je riječima opisati osjećaj - dva gola i ovacije navijača. Ovo je i veliki trenutak za moje najbliže. Moj brat je bio na tribinama i plakao od sreće, a roditelje nisam mogao nazvati nakon meča jer se ne bih mogao suzdržati da ne zaplačem", priznaje Višća.

" Prije utakmice nisam ni mislio o golu ili golovima. Kao i ostali saigrači fokusirao sam se isključivo na igru i zadatke koje nam je dao selektor. Mislim da se to moglo i primijetiti jer smo zaista odigrali disciplinovano, bez puno grešaka. U svakom trenutku znalo se šta ko treba da radi, pokazali smo jačinu kolektiva i to je presudilo", kaže tvorac preokreta, pošto su gosti poveli 1:0.

"Da, primili smo taj gol iz njihove praktično jedine prave prilike. To je tako u fudbalu - jedan šut nekad riješi utakmicu. Srećom, brzo smo se vratili, njihovo vodstvo nas je motivisalo. Krenuli smo još jače. Tokom priprema radili smo i na tome da stvari možda i neće krenuti na željeni način za nas. Sada smo uspjeli da savladamo psihološku barijeru. Napadali smo konstantno. To nam je falilo ranijih godina", smatra Višća, koji "puca" od samopouzdanja.

" Tri boda protiv Izraela vratila su ogromnu dozu samopouzdanja. Nismo u grču. Nema sumnje da je Belgija super ekipa, ali nema nesavladivih.Idemo u Belgiju na pobjedu, zašto da ne? Savladao ih je Vels na svom terenu, remizirao s njima u gostima. Mi smo sa Belgijancima igrali neriješeno u Zenici. Uz malo sreće smo ih mogli i pobijediti i ne bojimo se ni te utakmice s njima u gostima. Pokazali smo da smo izrasli u ozbiljnu i respektabilnu ekipu, koja zna odigrati dobro".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC