• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić između Borca i "Dežele"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener banjalučkog Borca Vlado Jagodić otkrio za MONDO da postoje realne šanse da preuzme klupu jednog slovenačkog prvoligaša.

 Jagodić blizu odlaska u Sloveniju Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

 Još nije poznato hoće li trener Borca Vlado Jagodić napustiti banjalučki klub ili će otići u inostranstvo.

S obzirom da i sam nastup Borca u narednoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine "visi u vazduhu" jer je dobio samo uslovnu licencu za takmičenje onda je jako teško pričati na temu nove sezone, pripremama ili bilo kojim drugim uobičajenim fudbalskim stvarima.

"Ni na nebu ni na zemlji" se nalaze gotovo svi fudbaleri kojima su istekli ugovori a kojima se duguje novac, kao i sam trener Vlado Jagodić, koji kao dijete sa Gradskog stadiona čini sve da pomogne "Velikanu iz Platonove", ali istovremeno mora da misli i na vlastitu egzistenciju.

Kao bivši selektor mlade selekcije BiH i dokazani stručnjak vrlo lako bi mogao da preseli u Sloveniju gdje bi preuzeo jednog tamošnjeg prvoligaša.

"Postigao sam načelan dogovor sa jednim slovenačkim klubom, ali ništa nije konkretizovano. Čekam da tamošnji Upravni odbor donese konačnu odluku, koja zavisi od sponzora i njegovog 'aminovanja' novog trenera, budućih pojačanja, kao i samih ambicija u narednoj sezoni. Do konačnog odgovora, ja sam u službi Borca i zajedno sa rukovodstvom činimo sve što možemo da izvučemo klub iz ambisa, u koji je upao ne našom krivicom", rekao je Jagodić.

Dosad su četvorica iskusnih igrača napustila Borac (Miloš Žeravica, Ivan Kostić, Borislav Pilipović i Vladan Grujić), a uskoro bi njihovim stopama mogao da krene i golman Asmir Avdukić.

"Razgovori s Avdukićem ne idu u dobrom pravcu, dobio je dobre ponude od nekih ekipa iz Premijer lige BiH", kratko je dodao Jagodić, aludirajući da će najvjerovatnije i jedini fudbaler iz domaćeg prvenstva koji je bio učesnik Mundijala u Brazilu napustiti Gradski stadion.

Prema njegovim riječima, klub će ukoliko uspije da dobije licencu za nastup u šampionatu BiH, za koji je neophodno oko 300.000 KM, u narednu sezonu ući sa vrlo podmlađenim sastavom.

"Stanje je svi znamo veoma loše, ako Borac bude igrao sljedeće sezone to će vjerovatno biti dosta podmlađen tim", podvukao je i dalje aktuelni kormilar crveno-plavih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC